…sest kutsub rõõmus JAANIPÄEV… (8)

jaanipäevKURESSAARE LINN
23. juunil kl 19 Kuressaare jaanipäev ranna puhkealal. Mängud nii noortele kui ka vanadele. Traditsioonilised jaanipäeva toidud (Sinu Catering). Lõke, kohalik rahvakultuur. Õhtut juhib humoorikas etenduskunstnik Barbara Lehtna. Muusikat teeb folk’n’roll-stiili viljelev POSÕ. Tasuta.

LÄÄNE-SAARE VALD
20. juunil kl 17 jaanituli Paeveres Ruunakoplis. Lõkke süütamine kell 21. Traditsioonilised Ruunakopli jaanivõistlused ja Kärla kandi saapavisketurniiri 1. etapp. Kaasa oma piknikukorv!
20. juunil kl 20 jaanituli Kaarma maalinnal. Lastega mängivad Pipi Pikksukk ja abilised. Tantsuks mängib ansambel Kihnu Poisid. Loterii “Iga loos võidab”. Esinevad Kaarma kandi taidlejad. Kohapeal söök ja jook, suhkruvatt ja jäätis.
22. juunil kl 19 Mändjala jaanituli. Väravad avatakse kl 19. Kl 20-st algavad esimesed mängud ja võistlused. Seejärel astub lavale täispika kontserdiga kolm parajalt paksu meest parimates aastates ehk Kõrsikud. Bändide vaheajal traditsioonilised jaanimängud. Jaaniööle kohase kontserdi annavad legendaarne Terminaator ja Jaagup Kreem. Pärast Terminaatori esinemist saab alguse suur jaaniöödisko, mida alustab erikülalisena 90-ndate legendaarne diskokantri bänd Rednex. Rootslaste esinemise järel jätkab öödiskot lauljatar Renate. Öödiskot veavad viimase 25 aasta parimate hittidega varahommikuni Tre.ee DJ-d. Pidu ohjab õhtujuht Sulo Särkinen, selgitatakse välja Saaremaa parim (rodeohärjal) ratsutaja, kõige kõvemad köievedajad ja rammumehed. Esmakordselt Mändjalas otse veepiiril hubased rannakohvikud, kus võib nautida head toitu ja jooki ning samaaegselt ka kontserti. Lisaks pealavale on avatud suur Tre raadio peotelk, kus toimub vahupidu ning DJ-d mängivad terve õhtu ja öö hetke populaarseimat tantsumuusikat.
22. juunil kl 21 jaanijämm Randveres. Tantsuks mängib ansambel TV5.
22. juunil Atla küla jaaniõhtu Rannamäel.
22. juunil kl 19 jaanituli Käesla külaväljakul, lõkke süütamine kell 20.30.
22. juunil kl 20 jaanituli Kõrkküla jaaniplatsil. Mitmesugused jaanimängud, Kärla kandi saapavisketurniiri 2. etapp. Sissepääs täiskasvanutele 2 €.
23. juunil jaanituli Kärla pargis. Kell 19–21 jaanimängud: saapavisketurniiri lõppvõistlus, rattaveeretamine ja lastele kotisjooks. Lõkke süütamine võidutulest kell 21.30, tuletoojaks vallavanem. Tantsuks mängib ansambel Positiiv. Sööki-jooki pakub Toidukaru.
23. juunil Eikla jaanituli. Jaanituli hakkab pihta juba päevase kirbukaga kl 15. Lastega mängib Pipi. Võrkpallivõistlus, maastikumängud. Tule süütamine kl 21. Tantsuks mängib TV5.
23. juunil kl 19 Karala külas Mardi talus laiva pial: Lümanda näitering mängib Aadu Hindi “Kotermanni ehk Rummu Jüri Kihnu Jõnni “MANNI” peal”. Lustakas lugu lauludega vabas õhus. Pilet maksab 7 € ja 5 € (koolieelikutele tasuta). Publikule soovitus: võta kaasa istumisalus! Kohapeal avatud kohvik. Pärast etendust kl 21 Karala külamaja õuel jaanituli. Tantsuks mängib ansambel Hollarii, sööki-jooki pakub Koidutäht.
24. juunil Kase Puhkekülas Jaanisimman: kell 18 algab näitemäng “Sulasepoisi südameraasuke” ja kell 20 mängib tantsuks ansambel Lõõtspillipoisid.

KIHELKONNA
22. juunil valla jaanituli Kihelkonna laululava juures. Kl 21 vallavanema jaanitervitus. Kl 21.30 esineb kooli tüdrukutebänd. Kl 22 mängib tantsuks ansambel Hollarii.
23. juunil Pidula jaanituli.
23. juunil Undva küla jaanituli. Tuleb tore jaanipiknik, kohal on ka profist fotograaf Kadri Purje Tallinnast, kes korraldab retropikniku pildistamise (kõik inimesed on romantiliselt riietatud ja piknikuaksessuaaridega looduslikult kauneimas kohas Tagamõisa poolsaarel). See on päevane osa, algus umbes kl 12. Õhtul süütavad tule traditsiooniliselt vibunoolega Undva küla Jaan ja Janika, ning toimuvad jaanimängud-võistlused. Avatud on puhvet, saab grillida. Külalised on oodatud alates kl 21-st. Tantsitakse hommikuni parimate palade saatel, makimuusika.

MUSTJALA
23. juunil Mustjala jaanituli. Kl 10 võidupüha küladevaheline XX võrkpalliturniir Mõisa pargis (saju korral saalis), kl 14 kalmistupüha Silla kalmistul. Kl 21 jaanitule süütamine kõlakoja platsil. Esinevad Mustjala naisrühm Kuldking ja Memmed. Rahvalikud mängud, esivõistlused käesurumises. Tantsuks mängib bänd Taniel Vares.

ORISSAARE
22. juunil Orissaare valla jaaniõhtu Tagavere seltsimaja õuel. Kl 12 võrkpall. Registreerimine tel 56 452 360. Kl 18 jaanipäeva avamine. Käruralli, köievedu, jaanilaat, lastevõistlused, libatriatlon jm. Kl 20 rahvatants. Kl 21.30 süüdatakse jaanituli. Kl 22 tõmbab peo käima ansambel Veskikivi, mille vahele mahuvad ka üllatusesinejad. Sööki ja jooki saab kohapealt. Sissepääs tasuta.
23. juunil kl 20 jaanilõke Orissaare lauluväljakul. Väike kontsert Tampere linna puhkpilliorkestrilt.
23. juunil jaanituli Orissaares Illikul. Jaanilõke, muusikat mängib Tom Lilienthal.

VALJALA
21. juunil kl 12 Sakla seltsimaja juures Sakla, Kallemäe ja Väljaküla külakokkutulek ja jaanituli. Külasema tantsijate kontsert kl 20, jaanituli süüdatakse kl 21. Tantsuks mängib TV5.
21. juunil kl 19 Jööri küla jaanituli külamuuseumi õuel.
22. juunil kl 19 Kõnnu küla jaanituli. Mängud lastele ja täiskasvanutele, jaanilõke.
23. juunil kl 22 Turja Jaanimöll 2015 Turja küla jaanituleplatsil.
23. juunil kl 19 Kalli küla jaanituli. Võrkpall, mängud lastele. Jaanituli süüdatakse kl 21.
24. juunil kl 19 Tõnija küla jaanilõkke süütamine.

PÖIDE
20. juunil kl 21 Kõrkvere jaanituli. Esinevad Aare Tomson ja rahvatantsijad. Kohapeal lasteala, seltskondlikud mängud, köievedu ja üllatused.
23. juunil kl 20 Tornimäe jaanituli. Rahvuslikud mängud, grillimisvõimalus. Tantsuks mängib Irena & Ivar Hansen.

LEISI
20. juunil kl 20 Roobaka küla jaanituli Roobaka mõisapargis. Tantsude, laulude, pillilugudega esinevad Pärsama kultuurimaja Muigud. Jaanitule süütamine. Võistlused. Tantsuks mängib ansambel K-2.
22. juunil kl 21 Metsküla jaanituli. Esinevad Leisi valla taidlejad. Tantsumuusikat teevad Wismari Poisid.
24. juunil Leisi valla jaanituli Leisi kruusaaugus (Mere tn). Kl 18 avalöök ja söök. Esineb Tampere tuletõrjeühingu puhkpilliorkester. Kl 19 mängitakse murumänge. Kl 20 naudime lustikava. Kl 21 süüdatakse tuli ja keerutatakse jalga. Tantsumuusikat mängib TIP-MALTS. www.tipmalts.ee NB! Autod parkida aleviku keskel asuvas parklas.

LAIMJALA
23. juunil Laimjala jaanituli. Võrkpall, rahvastepall, jalgpall siin- ja sealpool Kuke jõge. Sportlikud mängud suurtele ja väikestele kl 12. Vaata kava ja registreeru võistlema juba ette Facebookis. Supp. Südaöösel ilutulestik. Lauluks ja tantsuks mängib Nukker Kukeke. Bändi vaheaegadel rahvalikud võistukatsumised-jõukatsed, osavuskatsed, ilukatsed.

MUHU
22. juunil kl 20 Paenase-Rinsi-Päelda jaaniõhtu Paenase külaplatsil.
23. juunil kl 20 jaaniõhtu Hellamaal. Esinevad Soome Lappi puhkpilliorkester ja Muhu valla taidlejad, tantsuks mängib ansambel Kullaketrajad, rahvalikud mängud lastele ja noortele.
24. juunil kl 20 jaaniõhtu Külasema küla jaanituleplatsil.

RUHNU
23. juunil kl 18 jaanituli. Traditsioonilised mängud uues võtmes. Mängib ansambel Maasi Poisid Saaremaalt. Lõkke süütamine kl 21–22.

PIHTLA
20. juunil kl 20 Kõljala jaanituli. Tantsuks mängib ansambel Singapur. Alustatakse kl 20 mängude ja võistlustega. Tule süütamine kl 21. Pääse 2 eurot, kuni 10-a lastele tasuta.
20. juunil kl 19 jaanituli Vättal Kailuka seltsimaja juures. Tantsuks mängib Tarvo Raja.
22. juunil kl 20 jaanituli Kukessaares. Rahvalikud mängud, võistlused lastele. Kl 22 süütame lõkke. Tantsuks mängib Ergo.
23. juunil kl 18 jaanituli Pihtla spordiplatside juures.
23. juunil kl 19 jaanituli Pähklimäel.

SALME
23. juunil Salme jaanipäev. Kl 11 kooli spordiväljakul Ants Saare mälestusturniir jalgpallis. Registreerimine: Maikko Mölder, tel 52 12 988. Rannapargis kl 13 võrkpall, meeskondade registreerimine kl 12.30. Kl 14 laste ja täiskasvanute võistlused, auhinnad! Kl 21 jaanipidu. Lustilised line-tantsijad. Tantsuks mängib ansambel Jäävaba. Sööki ja jooki müüakse kah. Jaanituli süttib kl 21.30.
23. juunil kl 21 Rahuste küla jaanituli Rahuste sadamas.

TORGU
21. juunil kl 20 valla jaanituli kogukonnamaja (endise kooli) ees. Päev algab kl 15, siis on maja uksed avatud kõigile. Väikese tasu eest pakutakse ka sooja suppi. Kl 18 endise koolidirektori Hermann Kase ja endiste õpetajate Tiiu Suurhansu ja Enno Kallaste pinkide pidulik avamine. Kl 20 tantsuks elav muusika. Kohapeal saab osta nii süüa kui ka juua. Oodatud on kõik Torgu kooli endised õpetajad, töötajad ja lõpetajad ning muidugi ka teised.
22. juunil Laadla jaanituli. Algus kl 19 lõbusate perekondlike võistlustega lastele, emadele ja isadele. Õhtu muusikalise osa sisustab kuulus Audru Jõelaevanduse Punt. Toimub iga-aastane võistlus “Laadla kott” ning kõik muu, mis kombeks olnud. Saadaval kehakinnitus ja avatud on Angerja baar (palume varuda sularaha, sest söögikohas ja baaris kaardimaksed ei toimi). Tänu valla toetusele sissepääs seegi kord tasuta.

Print Friendly, PDF & Email