Kutsikat soovib kolm inimest (8)

Teisipäeva õhtul Kaarma kalmistult leitud ja praegu hoiukodus elava kutsika peremeheks soovib hakata koguni kolm inimest.

“Kutsikaga on kõik hästi ja kuuldavasti on koeral ka omanik olemas, ent seni pole ta meiega ühendust võtnud,” tõdes MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liige Elina Roos, kelle vanemate juures koerake praegu hoiul on.

Roosi sõnul on turvakoduni jõudnud teave, et koera omanik elab Kaarma kiriku lähedal. Tema andmeil sealsed inimesed aga pidevalt Kaarmal ei ela ja käivad koeri vaid aeg-ajalt toitmas. “Neil on veel kaks väikest musta koera, kellega koos nähti surnuaial ka seda kutsikat,” märkis Roos.

Küsimusele, mis saab kutsikast edasi, vastas Roos: “Turvakodu peab ootama kaks nädalat – nii kaua on omanikul aega välja ilmuda. Pärast seda on meil õigus kutsikas kellelegi teisele anda.”

Elina Roosi sõnul on mitu inimest pärast Saarte Hääles kolmapäeval ilmunud lugu turvakoduga ühendust võtnud. “Kolm inimest on praegu järjekorras, et kutsikale kodu pakkuda,” ütles Roos.

Pihtla vallas asuvast Sandla küla kassikolooniast Kuressaarde varjupaika toodud kasside vastu nii suurt huvi üles näidatud paraku pole, tõdes MTÜ juhatuse liige Edith Annusver.

Talli tänaval asuvas varjupaigas elab Sandla kassidest kolm täiskasvanud looma, keda oli haavlitega tulistatud, ja kaks noort, poolteiseaastast isast kassi. “Pisike nooruke Klutt elab hoiukodus,” ütles Annusver. Tema andmeil emaseid kasse Sandla kassikoloonias enam olla ei tohiks.

Praegu on varjupaigas kaks kassipesakonda. 8. juunil avastati Muratsis ühe suvekodu välikempsust viis pisikest kassipoega ja hiljem saadi kätte ka kassiema. Kahenädalaste poegadega emakass leiti ka Kuresaarest Ida-Niidust.

Print Friendly, PDF & Email