Fotograaf Irina Mägi 60 (4)

Fotograaf Irina Mägi 60

Foto: Sander Ilvest

Täna tähistab oma 60. juubelisünnipäeva Saarte Hääle mittekoosseisuline fotograaf Irina Mägi.

Fotokooli lõpetas ta Tallinnas 1974. aastal ja töötas pärast seda fotograafina Kuressaares teeninduskombinaadis Saare. “Ateljee asus sel ajal seal, kus nüüd on Overall,” meenutas Irina toonaseid aegu. Vahepeal omandas ta kutsekeskkoolis number 26. kolmanda liigi autojuhi kutse ja keeras aastaid veomasina rooli.

“90ndate alguses, kui Andi Roost tõi Saaremaale esimese värvipildimasina, hakkasin uuesti fotoga tegelema,” rääkis Irina. 1996. aastast tegutses ta pressifotograafina. “Alguses oli minu jaoks suurim muutus mustvalgete fotode asemel värvipiltide tegemine,” märkis ta.

Kaks aastat tagasi valis ta vabakutselise pressifotograafi ameti. Tema tehtud fotosid leiab nüüd lisaks Saarte Häälele ka mandri ajalehtedest ja uudisteportaalidest.

Vabal ajal sõidab ta mootorrattaga ja kevadel püüab Nasva jõest kala. Kodus ootavad teda töölt koju kaks kassi.

Irina vanem poeg Kaupo töötab Soomes ja noorem poeg Marko lõpetas eile Kuressaare ametikooli.

Print Friendly, PDF & Email