Ormsö ei jaksa veokeid vedada (6)

Kuigi kirjade järgi suudab Vormsi uus, Saaremaal ehitatud parvlaev vedada rohkem kaupa kui eelmine saare vahet sõitnud alus, sõidab Ormsö alatasa tühja tekiga, jättes veomasinad kaile ootama.

Läinud nädalal jäi parvlaeva päevasest reisist maha ekskursioonibuss. Ormsö tekil oli ruumi küll, aga et laeva kandevõime oli täis, jäi buss maha, kirjutas Lääne Elu.Kapten Ain Pulk ütles, et ta võtnuks pardale veel 10-tonnise sõiduki, aga et buss kaalub 12 tonni, tuli see maha jätta.

Et kaks nädalat liinil olnud laevaga on meeskonnal vaja veel harjuda, näitas ka eelmise nädala reis saarele, kui Svibys sildunud alus oli kreenis, mistõttu ei saanud autod laevalt kai rambile korralikult maha sõita.

Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu sõnul ei ole probleem suur ja ta soovitas reisijail kannatust varuda. Veeteede ameti kommunikatsiooniosakonna vanemspetsialist Katriin Pelle ütles, et ametit probleemist teavitatud ei ole.

Saarte Häälele teadaolevalt pole Nasval ehitatud Ormsöl probleeme ainult mahutavusega, vaid riigi tellimusel ja rahastamisel valminud aluse kohta koostati operaatorile üleandmisel vaegtööde akt, mis koosneb enam kui 80 punktist. Millest aktis täpsemalt räägitakse, ei soovinud Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk öelda.

Print Friendly, PDF & Email