Naine leidis Kaarma kalmistult kutsika (1)

OTSIB KODU: Kalmistult leitud kutsikas sai korraks peavarju Kuressaares Aia tänaval elava pere ja perepoja juures. Koerake jäi pildile koos perepoeg Harry Rudolf Lõbusaga. Foto: Raul Vinni

OTSIB KODU: Kalmistult leitud kutsikas sai korraks peavarju Kuressaares Aia tänaval elava pere ja perepoja juures. Koerake jäi pildile koos perepoeg Harry Rudolf Lõbusaga. Foto: Raul Vinni

Teisipäeva hilisõhtul Kaarma kalmistule lilli kastma läinud naine leidis haudade vahel maganud kutsika, kes sai ajutise peavarju hoiukodus.

“Algul arvasin, et keegi on oma lemmiku kaasa võtnud, aga kell oli juba kümme õhtul,” rääkis koerakese avastanud Riina Keel. Kui naine end minekule sättis, hakkas kutsikas niutsuma ja jäi auto juurde istuma. “Tundus, et kutsikas oli surnuaeda jäetud või sinna eksinud, sest ta oli hirmunud ja otsis inimese lähendust,” kirjeldas Keel.

Kuna naine ei julgenud loomakest üksi surnuaeda jätta, võttis ta kutsika kaasa. Mõeldes, et äkki on kutsikas kodust plehku pannud, sõitis ta igaks juhuks läbi kalmistu lähedal asuva maja juurest, ent seal ei kohanud ta kedagi.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu annab oma Facebooki lehel teada, et Kaarma surnuaial on nähtud kolme koera – kaht väiksemat musta ja üht heledat kutsikat – haudadel magamas ja üle haudade jooksmas. “Ilmselt ongi see kutsikas üks neist,” arvas Riina Keel. Teisi koeri ta kalmistul ei näinud.

Kuna Keel ise elab korteris, andis ta kutsika oma tuttava juurde hoiule. Eile õhtul viis Riina tütar kutsika lemmikloomade turvakodu hoiukodusse Aula-Vintril.

Riina Keel loodab, et kutsikas jõuab peagi omaniku juurde tagasi või leiab endale uue kodu.

Print Friendly, PDF & Email