Leedri kena küla

Leedri küla valimine aasta küla konkursi rahvalemmikuks on suur tunnustus kohalikele elanikele, kes ise väidavad, et ilu teevad nad ikka enda jaoks. Lisaks välisele kenadusele on Leedri ka nii-öelda ääremaa kohta äärmiselt elujõuline küla.

Kadakasiirup on küla juba korduvalt teleekraanile viinud. Küüni ehitamine ja Anetsi tuuliku taastamine tõi tähelepanu lähemalt ja kaugemalt. Kiviaedade vahel toimuv rallikatse paneb spordisõbrad põnevusest rõkkama. Külas tegutseb väike paaditööstus. Ja siinseid tegusaid inimesi jagub tööle nii piirkonnakeskusse Lümandasse, Kuressaarde kui kaugemalegi.

Oluline on see, et säilib side kodukohaga ja esimesel võimalusel pöördutakse Leedrisse tagasi.

Küla elujõulisuse tagab erinevate põlvkondade kõrvuti tegutsemine. Esmatähtis on aga ühistegevus, mis külarahva kokku liidab. Olgu selleks siis jaanituli, Kadakapäev juunis või tsirkuseetendus augustis. Viimane tuleb Leedrisse siiski pealinnast, kuid mine tea, ehk paneb küla seejärel ka oma tsirkusetrupi kokku.

Tahaks loota, et augustis kokkutulev komisjon annab ka üldvõidu Leedri külale. Rahvalemmiku tiitel ja ERR-i otsesaade külaplatsilt on aga juba omaette saavutus.

Print Friendly, PDF & Email