Karalas esietendub Aadu Hindi “Kotermann” (6)

Lümanda näitering esietendab 23. juunil Karala külas Mardi talus laeva peal Aadu Hindi “Kotermanni ehk Rummu Jüri Kihnu Jõnni “MANNI” peal”. See on lustakas lugu lauludega, mille on laeva peale seadnud Helle Kesküla.

“Üks proov veel ja siis on esietendus,” ütles lavastaja Helle Kesküla Kadi raadio “Keskpäeva” saates. Küsimusele, kuidas Kihnu Jõnn Karalasse jõudis, vastas Kesküla, et Lümanda näiteringil on 90. aastapäev ning oli vaja leida näitemäng, kus oleks palju tegelasi.

Teine põhjus on Kesküla sõnutsi see, et Aadu Hint on Lümanda kandis kasvanud, koolis käinud ja elanud ning temal oli jaanuarikuus 105. sünniaastapäev. “Ja kuna Karalas on selline laev olemas, siis nii see lavastus sündiski,” rääkis Helle Kesküla.

Proove on tehtud nii tuules kui tormis, vihmas kui ka lumesajus. Lavastuse tegevus toimub aga väga kuumal suvel. Kõige tähtsamad tegelased on Mann ja Jõnn. Viimast mängib Aivo Treirat, kellega Helle Kesküla on koostööd teinud 20 aastat ja kes on end näidanud väga võimeka näitlejana. Tema peale ongi lavastus üles ehitatud.

Kristi Treirat, kes on ka varem näitemängus kaasa teinud, kehastab aga Manni. Teisedki osatäitjad on pea kõik varem laval olnud, esimest korda astuvad üles vaid Gunnar Raun ja Janno Tuulik.

Kokku plaanitakse anda viis etendust, pärast esietendust kaks juulikuus ja kaks augustis. Helle Kesküla sõnul on “Kihnu Jõnni” mõte tänasel päeval, et raha paneb rattad käima ja kollektiivi kokkuhoidmises peitub edu võti.

Print Friendly, PDF & Email