Tehnilised probleemid kukutasid saarlased Sardiinia ralli poodiumilt

SARDIINIA KUUMUSES: Kõrgele kohale sõitnud Ott Tänak ja Raido Mölder vandusid seekord tehnikale alla. Foto: Timo Anis

SARDIINIA KUUMUSES: Kõrgele kohale sõitnud Ott Tänak ja Raido Mölder vandusid seekord tehnikale alla. Foto: Timo Anis

Ott Tänak ja Raigo Mõlder said Sardiinia rallil 14. koha. Saarlaste korraliku sõidu rikkus 17. kiiruskatsel käigukastirike.

Laupäevase kolmanda katsega olid mehed tõusnud kolmandale kohale, kuid paraku ei pidanud tehnika päeva lõpuni vastu.

Tehniliste probleemidega võidelnud Ott Tänak alustas reedel seitsmenda ajaga ja ütles Ralliraadiole, et kuigi auto on okei, pole rütm õige. “Legend on korras, aga probleem on sõitmises. Saame end parandada,” lausus ta.

Kolmandal kiiruskatsel saadi küll kolmas koht, kuid Tänak tõdes, et auto esiosas toimub midagi imelikku ja pärast neljandal kiiruskatsel väljasõidetud kuuendat kohta märkis ta, et ei tunneta rütmi. “Nüüd on aeg mõelda paari muudatuse peale,” säutsus Ott Tänak tehnilisse alasse jõudes Twitteris.

Nii võitis ta seitsmenda katse, edestades liidrikohal sõitvat Paddonit +2,2 ja Ogier’d +2,6 sekundiga. “Kui tahan kiiresti sõita, siis pean olema enesekindel. Siin tundsin ennast hästi, olen oma sõiduga rahul,” kõlas Ott Tänaku kommentaar.

Viimase katse viienda ajaga tõusid saarlased üldarvestuses neljandaks. “Ralli on olnud meie jaoks väga raske, aga saime hakkama ja siin me oleme. Peame lihtsalt ennast veel rohkemaks sundima, et paremaks saada,” võttis Tänak päeva kokku.

Laupäeval tõusid Tänak ja Mõlder 13. kiiruskatse järel juba kolmandale kohale, kui neist eespool olnud Jari-Matti Latvalal tuli ühe hüppe järel velje pealt rehv maha ning soomlane kaotas katsega parematele kolm ja pool minutit.

Tänak rääkis, et ei soovi Latvala äpardusele mõelda ja tahaks keskenduda oma võistlusele. “Peame oma rallit edasi sõitma, sest pikk ralli on veel ees,” lausus Tänak.

17. katse jätsid saarlased aga tehnilise rikke tõttu pooleli. Ott Tänak peatus 22,5 km pikkuse katse keskel, kui tema Ford Fiestal oli sisse jäänud vaid kuues käik.

M-Spordi Twitteri teatel püüdis Tänak koos inseneridega probleemile lahendust leida, kuid laupäeval saarlased enam rajale ei saanud.

Ott Tänak ütles, et päev oli nii väga hea kui ka väga halb. “Me tõusime kolmandaks ja ma olin toimuvaga väga rahul,” lausus ta. “Kuid nagu päev näitas, on tegu väga karmi ralliga, kus paljudel olid probleemid. Samas on meil tänasest palju positiivset, kiirus oli hea ja kolmas koht korralik. Nüüd peame mõtlema ralli viimasele päevale.”

Ralli võitis prantslane Sebastian Ogier. Teine oli suurüllataja Hayden Paddon (+3.05,4) ja kolmas Thierry Neuville (+4.22,5).

Print Friendly, PDF & Email