Tantsupidulisi tervitasid ilus ilm ja tribüünitäis rahvast

Tantsupidulisi tervitasid ilus ilm ja tribüünitäis rahvast

RONGKÄIK: Vaipa kannavad Krista Lember ja Valve Heiberg, Eesti lippu Raivo Peeters ja maakonna lippu maavanem Kaido Kaasik. Foto: Tambet Allik

Aja Lõim ehk 45. maakondlik tantsupidu õnnestus korraldajate hinnangul igas mõttes.

Peo korraldajad töötasid rahvakultuuri spetsialisti Krista Lembri sõnul kui üks rusikas. “Sellele seltskonnale sobis selline mobiilne tegevus hästi,” rääkis Lember, selgitades, et kuna korraldajaid väga palju ei olnud, tegid kõik seda, mida parajasti vaja oli. Tantsupeo peakorraldaja oli Saaremaa rahvakultuuri selts.

Pooleteist tunni pikkuse peo õnnestumisele aitas kaasa 38 vabatahtlikku, kelle hulgas olid näiteks naiskodukaitsjad, piletimüüjad, turvamehed ning ka transpordi- ja esmaabi pakkujad. Abikäe ulatas ka ilmataat. “Selle suve kõige ilusam ilm oli,” rõõmustas Lember ja lisas, et vabaõhuürituste puhul tähendab selline soe ja päikeseline ilm juba üksinda suurt kordaminekut.

Tantsupeo pileteid osteti 687. Täpset külastajate arvu Lember aga öelda ei osanud, kuna müüdi ju ka perepileteid. “Sisse sai ka kolme ja nelja lapsega,” märkis Lember, viidates, et perepileti osas oldi üsna paindlikud. Lisaks tuli inimesi staadionile juurde ka pärast piletimüügi lõpetamist. Välja oli saadetud ka 35 kutset. Tantsijaid osales peol üle tuhande.

Nii vahetu kui ka sotsiaalmeedia kaudu tulnud tagasiside on Lembri sõnul olnud vaid positiivne. “Täitsa võõrad inimesed tulid juurde ja tänasid,” rääkis ta peo lõpule järgnenud hetkedest.

Viimati toimus Saaremaa maakondlik tantsupidu kuus aastat tagasi. Tantsupeo kunstiline juht Virge Varilepp arvas Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et päris nii pikka pausi tulevikus siiski enam ei tehta. Varem on maakondlikud tantsupeod toimunud kolme aasta tagant, mis oleks Varilepa hinnangul mõistlik ajavahemik. Siis jääks maakondlik pidu 2018. aastal täpselt suure noorte laulu- ja tantsupeo (2017) ja üldtantsupeo (2019) vahele.

Konkreetset plaani järgmise maakondliku tantsupeo osas siiski veel ei ole. “Sellest on praegu vara rääkida, aga kindlasti ta tuleb,” kinnitas Krista Lember.

Tantsupidu tuli külastada ka kiirabil. Viimane toimetas tantsupeol haigestunud inimese Kuressaare Haiglasse, kust edasi viidi patsient Põhja Eesti Regionaalhaiglasse ravile, vahendas Kuressaare haigla ravijuht Marje Nelis.

Pealtvaatajate ja tantsijate muljeid ja põgusat ülevaadet peost loe homse Saarte Hääle kultuuriküljelt.

Print Friendly, PDF & Email