Taivo ja Mardi nii hirmus kole kena* Muhu maakodu

Väravalt Majaka eluhoone eriti silma ei hakkagi. Küll tervitavad tulijat suitsusaun (vasakul) ja külalistemaja (paremal). Foto: Irina Mägi

Väravalt Majaka eluhoone eriti silma ei hakkagi. Küll tervitavad tulijat suitsusaun (vasakul) ja külalistemaja (paremal). Foto: Irina Mägi

* Nii hirmus kole kena tähendab muhulaste keelepruugis midagi kõige-kõige kenamat ja uhkemat. 

Muhumaa on kevadist õitsemist täis – toomingad lõpetavad, õunapuud kestavad ja sirelid võtavad hoogu. Just sellisesse õitsemise aega Oma Kodu väikese väljasõidu Vahtrastesse planeeriski. Kuuldused vana majakavahimaja imelistest metamorfoosidest vajavad kas kinnitamist või siis ümberlükkamist.

Kuigi sisustusfirma Shishi omanikel Taivo Pilleril ja Mart Haberil pole kummalgi ei Muhu ega Saaremaa juuri, on nad Vahtrastes juba aastaid elanud ja isegi Muhusse sisse kirjutatud. “Nii kui me selle koha ostsime, nii kirjutasime end kohe Muhusse sisse ka. See on meie maakodu, tavaliselt oleme neljapäev-reede Tallinna kontoris, ülejäänud aja ikka Muhus. Ka talvel oleme kõik nädalavahetused siin,” ütleb Taivo ja muudab mõttetuks minu esialgse plaani kasutada loo pealkirjas suurelt sõna suvemuhulased. Selle asemel läheb käiku muhulaste keelepruugist laenatud ülivõrdeline hinnang nii hirmus kole kena – just nii ütlevad muhulased kiitvalt millegi kõige-kõige-kõigema kohta.

Mis puudutab aga tihedat sõitmist pealinna ja Muhumaa vahet, siis selles polevat Taivo arvates hullu midagi. “Mina olen autojuht, Mardil on autosse tehtud internetivõrk, see on tema autokontor, tema teeb tööd, mina sõidan. Kõik on õnnelikud!”

Majaka-nimelise kinnistu ostmise aasta vajaks paberitest täpsemat järelevaatamist. “Aeg läheb nii kiiresti, mina pakkusin, et oleme siin kuus aastat olnud, aga Mart arvas paar päeva tagasi, et juba kaheksa.” Kuulutus kinnisvaraportaalis ja eriti lisatud aerofoto kinnistust jäi meestele kohe silma ja ostuotsus sündis, vajamata pikemat mõtlemist. “Jah, see meeldis kohe meile mõlemale, tekkis tunne, et see just ongi see õige koht.”

Edasi loe Oma Kodu suvenumbrist.

Print Friendly, PDF & Email