Kohus karistas meest vindiraua ja käekoti eest

Kuressaare kohtumajas mõisteti 268 tundi üldkasulikku tööd mehele, kes hoidis kodus ilma selleks luba omamata Jaapani vintpüssi rauda ja padruneid ning oli baarist varastanud naistekäekoti.

Süüdistuse järgi leidis Avo (42) 2013. aasta keskel kasutuskõlbliku Jaapani Arisaka vintpüssi relvaraua, mis oli traadiga kinnitatud püssilaele, ja kaheksa vintrelva padrunit, ning hoidis neid kuni 2014. aasta oktoobrini. Sellega pani ta toime tulirelva olulise osa ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise.

2014. aasta juunis võttis mees purjuspäi ühest Kuressaares baarist käekoti väärtusega 30 eurot. Kotis olid kaks musta värvi pluusi ja üks lühike sinine seelik koguväärtusega 20 eurot, erinevad meigitarbed koguväärtusega 45 eurot, 35 eurot sularaha, telefonikõlar väärtusega 15 eurot, rahakott väärtusega 10 eurot ja hulk dokumente. Kokku tekitas ta kannatanule 255-eurose kahju.

Lisaks tuleb Avol maksta aasta jooksul riigile 1173 eurot menetluskulusid.

Print Friendly, PDF & Email