Kihelkonna võib saada tervisekeskuse filiaali (1)

aardamKihelkonna vallavalitsus plaanib hooldekodu ruumides avada tervisekeskuse filiaali. Keskus ise on kavas luua Kuressaarde.

“Tartu ülikooli sotsiaalteaduslike uuringute keskuse RAKE uuringu järgi vajab Saare maakond kaht esmatasandi tervisekeskust ja kaht filiaali,” ütles Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam. “Need kaks filiaali on tarvis välja ehitada Leisi ja Kihelkonnale.”

Aardami sõnul ehitatakse filiaalid välja koos Kuressaarde rajatava tervisekeskusega.

“Esitatakse ühistaotlus, vallal on vaja leida peale keskuse asukoha ka vähemalt kümme protsenti omaosaluse raha,” rääkis Aardam, lisades, et ühistaotluse saab esitada ilmselt selle aasta lõpus või järgmise alguses. “Vajalik rahasumma selgub pärast hinnapakkumiste saamist,” lausus vallavanem.

Aardami sõnul ei oleks Kihelkonna filiaali personal suur. “Ennekõike on vaja perearsti ja pereõde, vajadusel ka lisapersonali,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email