Saarlastega juhtub tööl õnnetusi õnneks vähem (1)

tööõnnetusedSelle aasta viie kuuga on tööinspektsiooni andmeil Saaremaal registreeritud 35 tööõnnetust, millest enamik ehk 33 olid kerged tööõnnetused. Kahel juhul lõppes tööõnnetus töötaja jaoks raske kehavigastusega.

Mullu näiteks oli samal perioodil Saare maakonnas inimestega tööpostil õnnetusi juhtunud koguni 57, enam-vähem sama palju oli õnnetusi ka aasta varem. Inspektsiooni peadirektori asetäitja ja töökeskkonna osakonna juhataja Apo Oja sõnul on tööõnnetuste arv saarel seega päris oluliselt vähenenud.

Silma paistab toiduainetööstus

Saaremaal on selles osas olukord kehvem Oja andmeil toiduainetööstuses, kus möödunud aasta esimese viie kuu jooksul registreeriti 10 tööõnnetust, tänavu on neid olnud sisuliselt sama palju ehk üheksa. “Kuna toiduainetööstus on saarel üks suuremaid tööstusharusid, siis toimub seal ka rohkem tööõnnetusi kui mujal,” märkis Oja.

Toiduainetööstuse tööõnnetustes saavad töötajad enamasti vigastada teravate esemetega, nagu noad või muud teravad lõikeriistad. Õnneks on tegu olnud siiski kergemate vigastustega, möönis Oja.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email