Saarlased käisid pealinnas protestimas (1)

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Saaremaa ringkonna esimehe Maria Kaljuste andmeil sõitis Saaremaalt kolmapäeval Tallinna pagulaste Eestisse lubamise vastu meelt avaldama vähemalt veerandsada inimest.

Kaljuste sõnul võttis temaga meeleavaldusele sõitmise asjus ühendust 24–25 inimest. “Ametlikult nii-öelda tasuta vedu tegi kaks seitsmekohalist autot, ülejäänud läksid pealinna omasoodu,” ütles Kaljuste, lisades, et siinpool Suurt väina elavatele inimestele tähendas meeleavaldusele sõit, et minema pidi hakkama keset tööpäeva. “Väga paljud ütlesid, et toetame teid ja mine meie eest ka, sest me ei saa minna,” sõnas Kaljuste.

Ta tõdes, et ei teagi, kui palju Saare maakonnast kohale sõitnud rahvast protestijate hulgas oli. “Siit ja sealt tuttavaid nägusid ja lehvitavaid käsi silma ikka hakkas, aga kõiki ma kindlasti ei näinud,” lausus ta.

Maria Kaljuste hinnangul osales meeleavaldusel pisut üle 2500 inimese. “Delfi kirjutas küll, et viissada-kuussada, aga juba piltidelt on näha, et tegelikult oli meid palju rohkem.”

Kaljuste sõnul olid sõnavõtud meeleavaldusel ägedad, ent kord hoitud. “Üks totaka kirjaga särk toterdas seal platsi peal ringi, aga selle saatsime minema,” ütles Kaljuste. “Üldiselt olid plakatid ja sõnumid mõistuspärased.”

Maria Kaljuste kinnitusel jätkab EKRE tööd selle nimel, et massimigratsiooni Eestisse ei tuleks.

Print Friendly, PDF & Email