Põkaprintsessid ja Natimutid tulevad saarele (1)

juuli pihlLaupäeval Võhma seltsimajas toimuvale 13. vabariiklikule naismehhanisaatorite kokkutulekule tulevad kogu Eestist kokku traktoriroolis leiba teeninud naised.

“Praegu on nimekirjas 85 inimest,” ütles seekordse kokkutuleku korraldaja, Saaremaa Roolipiigade eestvedaja Juuli Pihl (fotol). Ta lisas, et kokku tulevad naismehhanisaatorid, kes minevikus on töötanud traktoriroolis või lintmasina juhtkangide taga või siis seda veel praegugi teevad. Oodata on näiteks Põkaprintsesse Raplamaalt, Natimutte Jõgevamaalt ning tulijaid on teistestki maakondadest.

Pihla sõnul on ettevalmistused seni sujunud ja päeva plaan koostatud. Sõnavõttudega tervitavad vahvaid naisi Mustjala vallavanem Kalle Kolter, maavanem Kaido Kaasik ja riigikogu liige Kalle Laanet. Pärast lõunasööki tutvutakse Mustjala valla vaatamisväärsustega ja õhtusöögi järel mängib tantsuks Mihkel Mereäär. Päevakohase kavaga esinevad maakonna tantsupeolt tagasi jõudnud Mustjala kooli lapsed.

“Kokkutulekuid korraldataksegi ju selleks, et vanu aegu meenutada ja omavahel suhelda,” märkis Juuli Pihl.

Järgmisel päeval tehakse kokkuvõtteid ja lepitakse kokku, kus järgmine kokkusaamine toimub. “Meie tuleval aastal vabariiklikust kokkutulekust osa ei võta,” tähendas Juuli Pihl, lisades, et siis täitub neil 20 aastat kooskäimist ja seda tahetakse tähistada veidi suuremalt.

Vabariiklik kokkutulek on Saaremaal toimunud ka aastaid tagasi. Siis oli tegu kolmanda kokkutulekuga ja Tiirimetsas kohtus 176 naismehhanisaatorit. Saarlased ise on käinud pea kõigil vabariiklikel kokkutulekutel, vaid päris esimesel kokkutulekul jäi neil käimata.

Print Friendly, PDF & Email