Suvi nagu maasikas!

Üks mis kindel: õige suve juurde kuuluvad suured magusad ja mahlased maasikad.

Peenra pealt neid suus sulavaid marju noppida on praegu, mil ilmad pigem kevadiselt jahedad, veel liiga vara. Taimede õiterohkuse järgi võiks ju ennustada, et tuleb hea maasika-aasta, aga elame-näeme. Ehk kümmekonna päeva pärast on praegu Kuressaare turul müüdavate Poola maasikate kõrval näha juba ka esimesi saaremaiseid marju.

Selleks, et maasikaid osta või müüa, ei pea ilmtingimata turule minema. Näiteks maasikakasvataja Kalev Kuris müüb kogu oma põllul kasvava saagi maha neile, kes esitanud oma tellimuse telefoni teel. Nõudlus on nii suur.

Kõigil ju oma maalappi pole ja isegi kui on, ei kasvata maasikaid kaugeltki iga maaomanik. Kohalikele maasikamaiastele pakuvad aga konkurentsi mere tagant saabuvad külalised, kel samuti saaremaiste maasikate järele isu. Seetõttu pole ime, kui hommikul turule toodud mammud lõunaks ammugi otsas on.

Print Friendly, PDF & Email