Nunnakloostrisse plaanitakse küünlatehast (11)

EAÕK metropoliit Stefanus märkis kiriku täiskogul peetud kõnes, et Reomäel asuvasse Püha Ristija Johannese skiitasse (osakloostrisse) kavandatakse küünlavabrikut. Praegu valmistakse kirikuküünlaid Läänemaal Kõmsis asuvas vabrikus.

“Otsime aktiivselt rahastajaid ja ma loodan, et juba mõne kuu pärast saame sellest konkreetsemalt rääkida,” ütles Stefanus.

Kiriku saarlasest kantsler Martin Toon soostus plaanidest ka veidi lähemalt rääkima. Tema sõnul on küünlatehase eelprojekt valmis ja ühele rahvusvahelisele fondile on ka rahastamistaotlus esitatud. Nüüd oodatakse vastust.

“Positiivse otsuse korral on tööde algus kavandatud 2015. aasta septembrisse, valmimine 2016. aasta märtsi ja käivitamine aprillikuusse. Hoone on projekteeritud endise aidahoone juurdeehitisena,” rääkis Toon.

Tehase põhitoodang oleks mesilasvahast kirikuküünlad EAÕK koguduste tarbeks. Neid tehakse kolmes pikkuses: 25 cm, 28 cm ja 32 cm.

“Kuid mõistagi on võimalik ka laiem sortiment. Täiendava tootevaliku osas langetab edaspidi otsuse kloostriülem,” märkis Toon.

Tema sõnul sõltub keskmine päevatoodang küünalde suurusest, kuid praeguste vajaduste ja seadmete võimekuse juures kujuneks päevatoodanguks 20–25 kilogrammi küünlaid.

Print Friendly, PDF & Email