Kohti malevasse kõigile ei jätkunud (FOTOD ja VIDEO)

MALEVATÜDRUKUD: Töömalevasse lähevad ka (vasakult) Karolin Lainevool, Helen Tšernobrovkin ja Emily Jane Kline. Foto: Kateriine Püüa

MALEVATÜDRUKUD: Töömalevasse lähevad ka (vasakult) Karolin Lainevool, Helen Tšernobrovkin ja Emily Jane Kline. Foto: Kateriine Püüa

Üleeile õhtul seadis umbes kuuskümmend noort end Komandandi noortekeskuse ukse taha elavasse järjekorda, et pääseda juulikuus Kuressaare töömalevasse. Töökohti on praeguse seisuga aga viiekümnele malevlasele.

Kuressaare noorte huvikeskuse direktor Taniel Vares ütles Saarte Häälele, et mõni huviline malevasse ilmselt ei saa. Kuna suuremas osas rahastab malevat Kuressaare linnavalitsus, on eelisseisus Kuressaare noored, selgitas Vares.
Järjekorras oli aga ka maapiirkonna noori.

Vares lisas, et mõni koht võib ehk siiski veel juurde tekkida, juhul kui eraettevõtjad on nõus natukene suurendama tööle võetavate malevlaste arvu. “Minu soov on, et mida vähem noori malevast välja jääks, seda parem,” märkis Taniel Vares.

6.–10. juulini kestvale Kuressaare töömalevale annavad tööd Kuressaare linna allasutused ja viis eraettevõtet. Palka saavad malevlased praeguse miinimumtunnitasu järgi. Tööandjatel on lubatud maksta suuremat tasu, kui nad seda soovivad ja näevad, et noored seda väärt on, lisas Vares.

Tööpäevad kestavad malevlastel kella üheksast hommikul üheni päeval. Tehakse puhastus-, koristus- ja heakorratöid linnaruumis, allasutustes ja kalmistul. Pärast tööpäeva lähevad malevlased üheskoos randa, kus toimuvad mitmesugused rühmadevahelised võistlused.

Malevale eelneb kahepäevane tutvumislaager Vaivere koolimajas, kus antakse ka malevlase vanne.

Print Friendly, PDF & Email