Rauno Liitmäe püstitas kümnevõistluses isikliku rekordi

REKORDILAINEL: Rauno Liitmäe ületas hea võistlusega oma suurimadki ootused. Foto: Alver Kivi

REKORDILAINEL: Rauno Liitmäe ületas hea võistlusega oma suurimadki ootused. Foto: Alver Kivi

Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlusel uue isikliku rekordi, 7509 punktiga kolmanda koha saanud Rauno Liitmäe saavutas sellega ühe oma tänavustest eesmärkidest.

“Olen ikka kokkuvõttes väga rahul selle võistlusega,” tunnistas Rauno Liitmäe. “Selle suve esmalt suure ja ahnena tundunud plaan 7500 punkti teha sai teoks kohe esimese kümnevõistlusega! Pidin muidugi lõpus 1500 meetris kõvasti pingutama ka, kuna odavise jäi oodatust nõrgemaks, peamiselt tuuliste olude tõttu.”

Rauno Liitmäe parandas oma eelmisel suvel püstitatud rekordit 7015 punkti pea 500 punktiga ja märkis, et patt oleks nuriseda. “Eriti veel arvestades asjaolu, et “hüppaja põlve” vigastus pole näiteks kõrgust lubanud juba pool aastat hüpata ning ka võistlustel sain kõrgustest jagu üksnes kõva emotsiooni ja möllava adrenaliini koosmõjul,” rääkis Liitmäe.

“Ütlen ausalt, et nii emotsionaalset võistlust pole mul kunagi olnud! Kuna tundsin kerget pinget seoses sellega, et mult oodatakse ja peaasjalikult ootasin ise endalt lõpuks ligilähedastki võimete realiseerimist kümnevõistluses, siis hoidsin 100 meetrist kuni 1500 meetrini emotsiooni väga ülal ning püüdsin vigastusele mitte mõelda. Ja seekord oli tasu igati vääriline.”

Eestlased said võistlusel kolmikvõidu. Esimene oli Janek Õiglane 7671, teine Taavi Tšernjavski 7516 ja kolmas Rauno Liitmäe 7509 punktiga. Liitmäe üksiktulemused olid 11,18 (isiklik rekord); 6.80; 12.85 (isiklik rekord); 1.89; 49,01 (isiklik rekord); 15,04 (isiklik rekord); 43.21 (isiklik rekord); 4.35; 57.08; 4.35,04 (isiklik rekord).

“Erilist rõõmu pakkusid 400 m ja kettaheite rekord, kus nii suurt rekordiparandust ei oodanudki,” tunnistas Rauno Liitmäe. “Suurim varu jäi sisse loomulikult odaviskes, kus tulemus oli peaaegu 10 meetrit rekordist kesisem. Ülejäänud alad pakkusid peaasjalikult positiivseid ja väga positiivseid emotsioone.”

Järgmise kümnevõistluse teeb Rauno Liitmäe 8.–9. juulil universiaadil Lõuna-Koreas. “Kuhu nüüd 7500 punkti mehena pole enam häbi minna ka. Loodan ka seal ikka vägevasti koondist esindada,” oli noor kümnevõistleja väge täis.
Eesti kogus maavõistlusel 30 144, Rootsi 28 243 ja Soome 27 862 punkti.

Print Friendly, PDF & Email