Kuivastu–Virtsu liinil jaanipühadel kolm parvlaeva (1)

Jaanipühade ajaks toob operaator Kuivastu–Virtsu liinile läbi aegade suurima võimsuse – liini teenindab samaaegselt kolm parvlaeva.

Väinamere Liinid teenindas maikuus KuivastuVirtsu liinil 3484 sõidukit ja 10 040 reisijat ehk siis 7% ja 9% enam kui mullu samal kuul, samas kui e-piletite ostmine kasvas rekordiliselt ca 40% võrreldes eelmise aasta maiga.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul püstitab saarte ja mandri vahet reisijate arv pidevalt uusi rekordeid, veelgi kiiremini kasvab e-piletite ost.

Kuivastu–Virtsu liinil kohanesid reisijad väiksema laeva – Regula – tulekuga nädala jooksul paindlikult, leides lihtsa lahenduse: kui e-pilet ette ära osta, saab endale mugavalt ja kindlalt tagada koha soovitud reisil. Sellega aitavad reisijad tagada ka laevaliikluse suurema sujuvuse, sest e-piletite arvu hüppeline kasv tagab nõudluse hajumise erinevate reiside peale päeva jooksul. Tänu sellele ei teki enam isegi tippaegadel pikki ootejärjekordi sadamapääslast väljaspool.

Ainult esimene nädalavahetus pärast Regula tulekut ehmatas sõitjaid korraks tippajal 1,5–2 tunnini küündivate ooteaegadega, kuid järgnevatel nädalavahetustel pole sadamast väljapoole ulatuvaid pikki järjekordi enam tekkinud. “Samas pole sõidukite arv vähenenud, vaid vastupidi – kasvab järjekindlalt,” kinnitas Hiiuväin.

Print Friendly, PDF & Email