Allirahu regati võitsid Elli ja Mercurius

6. juunil sõitsid Saaremaa merispordi seltsi purjetajad oma järjekordset võidusõitu – Allirahu regatti. Nagu nimigi ütleb, purjetati seekord Allirahu saare lähistele, vahendab SMS.

Neptun õnnistas võistlejaid seekord soodsate purjetamistingimustega. Puhus ühtlane kagutuul kiirusega ca 8 m/s, päike paistis ja ilm oli soe. Võistlusraja pikkus oli 23 meremiili, millest kümme tuli purjetada vastutuules.

Võistlema oli tulnud 11 jahti, mille pardal purjetas kokku 54 purjetajat. Kiiremad jahid läbisid distantsi vähem kui nelja tunniga ja aeglasematel võttis see aega pea viis tundi.

Suurematest jahtidest võitis Elli (kapten Margus Hiet), teine koht kuulus Katarina Jeele (Mart Tamm) ja kolmas Centaurile (Rain Riim). Väiksematest jahtidest oli võidukas Mercurius (Margus Tasa), teine oli Lote (Riho Leppik) ja kolmas Kadri (Andres Haavel).

Print Friendly, PDF & Email