TV 10 Olümpiastardi finaal sel aastal Saaremaal

44. hooaja finaali eel, mis toimub sel aastal 11.–12. juunil Kuressaare uuel staadionil, on põhjust uhkusega meelde tuletada, et Orissaare on olnud TV 10 Olümpiastardi läbi aegade edukaim kool.

2008. aastast kuulub Orissaare gümnaasium teise ehk väiksemate koolide gruppi, kus põhikooli osas on alla 250 õpilase. 2010. ja 2011. aastal tuli esikoht, aastail 2012, 2013 ja 2014 oldi teised.

Kolm paremat kooli saavad ka rahalise auhinna: vastavalt 900, 550 ja 350 eurot, suurte koolide auhinnaraha on pisut kopsakam.

Võistleb neli vanuseklassi: nooremad (kuni 12-a) ja vanemad (13–14-a) poisid-tüdrukud. Võistlusalad on kiirjooks, tõkkejooks, pikamaajooks, kaugus-, kõrgus-, teivashüpe, pallivise, kettaheide, kuulitõuge. Noorematel on alasid vähem, vanematel rohkem.

Sügisest kevadeni toimub neli üksikalade vabariiklikku etappi, kus igal alal igas grupis võib osaleda kaks võistlejat, arvesse läheb parema võistleja tulemus. Lõpuks liidetakse nii üksikalade kui ka mitmevõistluse (mis toimub kahel järjestikusel päeval) tulemused. Mitmevõistluse individuaalvõitjatele on auhinnaks noorematel rulluisud, vanematel jalgrattad. Maakondlik võitja saab üksikala võidu korral ilusa helesinise särgi, mida lapsed kannavad uhkusega.

Kuidas siis sel aastal? Tänu tublidele lastele Orissaare gümnaasium enne neljandat etappi isegi juhib. Mina juhendan tüdrukuid, Margo Rüütel poisse ning abiks on olnud legendaarne Milvi Viss ja andekas Muhu kümnevõistleja Rauno Liitmäe. Aitäh! Kergejõustikutreenerit pole Orissaares juba teist aastat, mis on kurb paratamatus.

Orissaarele on TV 10 Olümpiastardi sarjas au ja kuulsust toonud viiekordne (!) võitja Virge Viss (Treiel), Kaie Kand, Raivo Vesiaid jpt. 1990. aastal toimus vabariiklik finaal meie armsal tammega staadionil.

Ei saa murelikult märkimata jätta, et kergejõustikuharrastajate hulk on aasta-aastalt vähenemas ning võistkondadega väljatulek on koolidele üha raskem. Treeneripalk on nadi, lapsi sport eriti ei huvita. TV 10 Olümpiastardi sari teeb väga tänuväärset tööd kergejõustiku, selle kuningliku spordiala propageerimiseks.

Kutsun kõiki võistluste avamisrongkäigule 10. juuni õhtul kell 19 Kuressaare kesklinnast lossihoovi ning järgnevale avamispeole lossihoovis. Tulge ka lastele kaasa elama 11. ja 12. juunil kell 10–17 Kuressaare staadionil. Hoidke pöialt ja loodame parimat!

Elo Lember

Print Friendly, PDF & Email