Torm murdis puid

KAALIS: Kõige suuremat kahju tegi tuul Kaali kooli juures, kus murdunud puu prantsatas otse laste mänguväljaku kõrvale. Samas pargis on ka teisi eakaid puid. Üks puuharu kukkus ka kraatri kaldale. Foto: Tambet Allik

KAALIS: Kõige suuremat kahju tegi tuul Kaali kooli juures, kus murdunud puu prantsatas otse laste mänguväljaku kõrvale. Samas pargis on ka teisi eakaid puid. Üks puuharu kukkus ka kraatri kaldale. Foto: Tambet Allik

Eile hommikust puhunud tugev tuul andis tööd päästjatele, jättis majapidamised vooluta ja peatas parvlaevaühenduse Hiiumaaga. Sõrves ulatus tuulekiirus puhanguti 21 meetrini sekundis. Tugev tuul jätkab ilmaprognoosi järgi lõõtsumist ka täna.

Pärastlõunaks olid Saaremaa päästjad käinud viiel väljakutsel, mis olid seotud mahalangenud puudega. Murdunud puud ohustasid liiklust Võhmal, Hakjalas, Pöidel ja Leisi vallas. Kõigustel rippus suur puu ohtlikult oksi pidi tee kohal.
Tugeva tuule tõttu jäid eile ära laevareisid kell 9.30 Triigist ja kell 17.30 Sõrult.

Elektrilevi katkestuste kaardi järgi olid eile kell 16 rikkeliste katkestuste tõttu Saare maakonnas rivist väljas 76 alajaama ja elektrita 632 majapidamist. Elektrilevi kommunikatsioonijuhi Kaarel Kutti kinnitusel esines alates lõunast mitmel pool Eestis tugeva tuule tõttu tavapärasest rohkem elektrikatkestusi. Kella 16 seisuga oli tema sõnul Eestis elektrita ligi 8200 majapidamist.

“Torm läks diagonaalis üle Eesti ja rohkem rikkeid on peamiselt murdunud puude tõttu Pärnu-, Järva-, Harju- ja Lääne-Virumaal,” vahendas Kutti Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne öeldut. “Seevastu saared, Kagu-Eesti ja Ida-Virumaa paistavad vähemalt esialgu olevat tormist kõrvale jäänud, kuid torm kestab ja olukord võib iga hetk muutuda.”

Print Friendly, PDF & Email