Saarlane mõisteti süüdi 900 000 euro riisumises (10)

Riigifirma EVR Cargo Lätis tegutsenud tütarfirma Livonia Rail Service SIA juht Ahto Kalamees mõisteti teisipäeval maakohtus üheaastase katseajaga kaheks aastaks tingimisi vangi. Kalamees kantis riigiettevõttest välja pea 900 000 eurot, seda raha ettevõte ilmselt tagasi ei saa, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riigi välisettevõtet aastatel 2006–2011 juhtinud Ahto Kalamees mõisteti kokkuleppemenetluse korras süüdi. Koos intressidega nõuab EVR Cargo Kalamehelt tagasi 1,1 miljonit eurot.

EVR-i sisekontroll tuvastas 2011. aasta lõpus, et Ahto Kalamees andis riigi rahast oma firmale 576 000 euro väärtuses laene. Prokuratuuri uurimine tegi aga selgeks, et riigifirmale on kahju tekitatud lausa 900 000 euro ulatuses, sest Kalamees “investeeris” ka teistesse firmadesse.

Vahepeal on jõudnud pankrotti minna nii Cargo tütarfirma Livonia, Kalamehe niinimetatud laenukontor Konsult A&K kui ka Kalamees eraisikuna ise.

Ahto Kalamees (43) on pärit Saaremaalt, 1989. aastal on ta lõpetanud Kuressaare gümnaasiumi.

Print Friendly, PDF & Email