Orissaares päästeti kosklapoeg (2)

Foto: Marlin Pärn

Foto: Marlin Pärn

Orissaare raamatukogutöötajad said teisipäeval raamatukogu eest parklast auto alt kätte pisikese linnupoja, kes otsis seal varju hakkide rünnaku eest.

“Oli tükk püüdmist. Pisike imeloom jooksis päris kiiresti. Tubli infotöötaja määras ta kosklapojaks,” vahendab Orissaare raamatukogu blogi. Mõningase mureliku arupidamise järel, mis linnupojaga peale hakata, jõuti otsusele, et küllap on kosklaema ülejäänud poegadega mere äärde läinud, ja suunduti “vaeslapse” ema otsima.

Merel võis näha nii luiki kui ka sinikaelparte, aga mitte kosklaid. Ja siis startis paadisilla varjust poegadega kosklaema! Päästjad kiirustasid paadisillale, ent selleks ajaks olid linnud juba keset lagedat vett. Pisike kosklatibu hakkas aga pihku võetuna valjult piiksuma, mispeale ema talle merelt vastas. Nii lastigi väikseke vette ja ema keeras koos teistega otsa ringi.

Päästeoperatsioonis osalesid Aurika Vaho, Sirje Tarvis, Hiie-Helena ja Liisa-Katariina Sünter, Inge Ligi ja Marlin Pärn.

Print Friendly, PDF & Email