Saarlased toovad suvemängudele uued spordialad

14. Eestimaa suvemängudel võisteldakse 26 spordialal, saarlased on lisanud programmi ratsutamise, golfi ja rallisprindi, näidisalana on kavas ketasgolf.

Eestimaa spordiliidu Jõud peasekretär Tarmo Volt ütles, et suvemängude võistlusprogrammi kuuluvad alad, mis on seal juba pikkade traditsioonidega, aga ka sellised, mis on aastate jooksul muutunud, ja päris uued tulijad.

“Korraldaja võib pakkuda uusi alasid,” rääkis ta. “Kõikide osalevate maakondade ja linnade esindajad lepivad nende valikus omavahel kokku. Saarlaste poolt on võistlusprogrammi lisatud ratsutamise takistussõit ja rallisprint ning golf, kuna Kuressaares on väga hea väljak. Oli plaan kaasata ka purjelaud, kuid ühiselt leiti, et see ala ei ole nendeks mängudeks veel küps.”

Tarmo Volt lisas, et ühelt poolt on uute alade lisandumine positiivne, kuid samas muudab see võistlused ka keerulisemaks, sest suvemängudel on juba 26 ala kirjas.

Rallisprindivõistlused korraldab spordiklubi Sar-Tech Motorsport, mille esindaja Toomas Sepp ootab põnevat ja tasavägist võidukihutamist, sest maakondades on ala populaarne ja Saaremaal soovitakse alati sõita. Lahtine on veel võistluste toimumise koht, sest algselt kavandatud Oriküla paarisrajal seda kahjuks teha ei saa.

Saare Golfi turundusjuht Kaira Kivi ütles, et kuna golf on võistlusprogrammis esimest korda, siis on osalejate arvu prognoosida suhteliselt raske. “Võistlus on individuaalne, kuid suvemängude arvestus on maakondlik, mis tähendab, et iga maakonna arvestusse lähevad kirja kolme mehe ja kahe naise paremad löögimängu tulemused,” lausus ta, lisades, et muidugi teeb rõõmu, et golf jõuab esmakordselt suvemängude programmi just Saaremaal.

Saaremaa ratsaspordi klubi esindaja Kristine Järsk ütles, et ratsutamisvõistlused on küll varem programmi kuulunud, kuid viimased paarkümmend aastat ei ole sel alal suvemängudel võistlusi toimunud. Nii tegi Eesti ratsutamise liit saarlastele ettepaneku see asi nüüd ette võtta.

“Võistlused toimuvad Kaalis, kuid praegu on raske ennustada, kui palju osalejaid tuleb,” lausus Järsk, lisades, et huvi on ilmutanud üheksa maakonda.

Traditsioonilised suvemängude võistlusprogrammi kuuluvad alad on kergejõustik, võrkpall, jalgrattasõit, orienteerumine, jahilaskmine, petank, korvpall, meeste käsipall, judo, tõstmine, sangpomm ja mälumäng.

Valdadele on üks olulisemaid köievedu, mis hoiab Tarmo Voldi hinnangul seda ala elus.

14. Eestimaa suvemängud avatakse 10. juulil Kuressaare lossihoovis.

Print Friendly, PDF & Email