VIDEO: Orissaare gümnaasiumi videolugu pälvis peaauhinna (2)

Orissaare gümnaasiumi 7.a klassi videolugu “Maasilinna ja laeva hukk” võitis Eesti meremuuseumi koolikonkursil “Meri on minu, sinu, meie!” oma vanuseastmes peaauhinna.

“Me hindasime kõrgelt seda, et oli tehtud koostööd,” ütles meremuuseumi haridustöö kuraator Helene Urva, lisades, et samuti oli leitud teema, mis seotud meremuuseumiga. Maasilinna vrakki eksponeeritakse ju Lennusadamas. Urva sõnul oli Orissaare õpilaste töö lühike ja lööv ning lahendus vaimukas.

Meremuuseumi turunduse projektijuhi Kristi Hürri sõnul laekus töid üle Eesti 250 ringis, Saaremaalt osales konkursil ainsana Orissaare gümnaasium.

Õpilaste juhendaja Katrin Vaher ütles, et see, et nende töö osutus peaauhinna vääriliseks, oli väga tore üllatus. “Tegime seda kogu klassiga,” rääkis Vaher, kelle sõnul saab videoloos näha üht ideed sellest, kuidas Maasilinna laev omal ajal hukkuda võis.

Videolugu valmis rahvakultuurikeskuse toetatud lõiminguprojekti “Linnusemäng – õpilastelt õpilastele” raames.

Õpetajate meeskonda kuuluvad lisaks Vaherile klassijuhataja Juunika Hõbenael ja projektijuht Ene Kööts, kes kinnitas, et videolugu oli kõigil, nii õpetajatel kui ka õpilastel, põnev teha. Lisaks õpetajatele löövad projektis kaasa Meelis Mereäär ja Ulvi Aer.

Peaauhinnaks on orissaarlastele päev Lennusadamas ja meresõit purjekaga Kajsamoor.

Print Friendly, PDF & Email