Suurt suvesooja ei tule ka alanud nädalal, prognoosib ilmateenistus

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas selgema taevaga ja sajuta ning nõrga tuulega. Sooja on 8-12 kraadi, Kirde-Eestis aga kohati vaid 6 kraadi. Päevaks suureneb madalrõhuvööndi surve ja keskpäeval alates Edela-Eestist hakkab vihma sadama, on võimalik äike. Õhutemperatuur tõuseb 14-19 kraadini, Ida-Eestis veidi üle 20 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja selle järel kandub edelavoolus kuivemat ja mõõdukalt sooja õhku. Hoovihma võimalus on suurem öö hakul Ida-Eestis ja ka pärastlõunal areneb sisemaal kohatisi hoogsajupilvi. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 6-11, päeval 14-18 kraadi.

Neljapäev on tugevneva kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta. Vaid pärastlõunal võib taas areneda rünksajupilvi, millest üksikuid vihmahooge tuleb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 5-10, päeval 14-18 kraadi.

Reedel jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja selle idaserva mööda kandub vihmapilvede vöönd üle Eesti. Lõuna- ja edelatuul tugevneb. Öösel on sooja 4-9, päeval 13-17 kraadi.

Laupäeva öö ja hommik on enamasti sajuta. Päeval jõuab järgmne madalrõhulohk ühes vihmapilvedega Eesti kohale. Lõunakaare tuul ajuti tugevneb. Sooja on öösel 2-7 kraadi, maapinna lähedal võib 0 lähedale langeda, meretuulega rannikul on sooja kuni 10 kraadi, päeval aga 15-20 kraadi, sajupilvede all langeb 12 kraadi.

Pühapäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail kohatiste vihmahoogude ja mõõdukalt tugeva edelatuulega. Öösel on sooja 4-9, päeval 12-17 kraadi.

Print Friendly, PDF & Email