Palju kära ei millestki? (1)

Tänapäeval on üsna tavaline, et pisipoiss või -tüdruk pannakse lasteaiakoha järjekorda juba tema sündimise päeval. Igaks juhuks, et koha saamises kindel olla. Ka paljud Kuressaares ja selle ümbruses elavad emad-isad mõtlevad sellele varakult. Alati ei pruugi aga avalduse aegsast esitamisest kasu olla.

Tänases lehes kurdavad Lääne-Saare vallas elavad vanemad, et vaatamata nende esitatud soovile pole koha saamine sugugi kindel. Vanemad kardavad, et maal elavatele lastele kohti lihtsalt ei jätku, sest linnalastel on eesõigus. Mis sest, et ikka veel peaks kehtima linna ja endise Kaarma valla vahel sõlmitud ühtse haridusruumi leping.

Mis vanemaid nördima paneb, on see, et valla- ja linnaametnike poole pöördudes ei ole nad sealt tuleviku kohta kindlat vastust saanud. Kas tõesti tuleb appi võtta “plaan B” ja end koos lapsega linna sisse kirjutada? Üks ajakirjanikuga vestelnud ema seda just tegi. Ei tundu ju teiselt poolt Kuressaaret last Aste vahet sõidutada kuigi mõistlik.

Nii vallast kui ka linnast kinnitati, et lasteaiarühmade komplekteerimine alles käib. Kas tõesti on vanemate mure pseudoprobleem, palju kära ei millestki? Või on segadus tekkinud “tänu” linna ja valla kemplemisele?

See, et Lääne-Saare vallavalitsus ja Kuressaare linnavalitsus pole ühises haridusruumis toimetamise osas seni ühist keelt leidnud, ei tohiks panna kannatama lapsi ja nende vanemaid.

Print Friendly, PDF & Email