Muhu saarele tekkis sebrapuu

Pühapäevast kaunistab Muhu saart maantee ääres Eemu tuuliku vastas oleval karjamaal särav triibuline puu. Nautse külas asuva Muhu jaanalinnufarmi perenaine Helena Erik tunnistas, et puu on nendega seotud. “See oli mu mehele sünnipäevakingituseks,” tunnistas ta.

Tema sõnul tekkis farmi peremehel Elmet Erikul selline mõte juba 2012. aastal, kui farmi jõudis esimene sebra. Kuid idee teostus jäi venima. “Nüüd ma kasutasin juhust, et Elmet läks Norrasse oma lapselapse leeripäevale ja tegin asja ära.

Kingitust ta veel näinud seega pole, aga loodan, et see meeldib,” rääkis Helena.

Teostus pärineb Elmetite naabruses elavalt perekond Moonilt. “Nad on meie head tuttavad. Perepea on ametilt arborist,” selgitas Helena.

Erinevalt Ratla roosast tammest Nautse sebrapuu valgustust ei saa. “Meie hooaeg jääb suveperioodi nii, et valgustuse järgi vajadust pole,” ütles Helena Erik.

Print Friendly, PDF & Email