Vabatahtlikke pritsunaisi võiks rohkem olla

Pihtla pritsumeestel olid külas päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi, Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun ja Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe. Arutati vabatahtlike tulevikku üle ja märgiti ka, et vabatahtlike tuletõrjeseltsidega võiks liituda rohkem naisi.

“Vabatahtlikke naistuletõrjujaid on tõesti imevähe, aga vaadates suuri päästetöid, siis mõjuvad need naistele ilmselt hirmutavalt,” ütles Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe. Tema sõnul on naistele rohkem jõukohane ennetustöö. “Neid naisi, kes lähevad redelist üles sarikate vahele kustutama, on ilmselt väike protsent,” nentis Lindmäe.

Päästepiirkonna juht lisas, et kaks koolitatud naist on näiteks Pihtla seltsis, Torgus juhib naine päästeautot ja paneb vajadusel ka pumba tööle. Selleks, et vabatahtliku tuletõrjeseltsi liikmeks saada, soovitas Lindmäe võtta ühendust seltsiga, mis selles piirkonnas tegutseb.

Ka Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul on põhjus, miks naisi vabatahtlikes tuletõrjeseltside nii vähe on, see, et naised pelgavad, et nad ei tule voolikute vedamisega ja tulle minekuga toime. “Kuid naistele sobiks ennetustöö, loengute, ürituste, kodukülastuste läbiviimine,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email