SLK jätkab kõrghooajal praeguste praamidega

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul kinnitas Saaremaa Laevakompanii (SLK), et täidab parvlaevalepingu tingimusi ning suvisel kõrghooajal jätkavad Väinamerel liiklemist seal praegu sõitvad praamid.

“SLK kinnitas meile, et kavatseb parvlaevaliikluse lepingut täita ning teha seda kokku lepitud kvaliteediga ning mahus. Juhul, kui parvlaeva Saaremaa iga viie aasta tagant tehtav hooldus mingil põhjusel viibib, on seda laeva võimalik asendada ka uue soetatud praamiga Ionas,” ütles Michal BNS-ile.

Ta märkis, et SLK-d tuleb ka mõista. “Olukorras, kus Tallinna Sadam toob 2016. aastal liinile uued praamid, on ka mõistetav, et ettevõte üritab otsida uut turgu,” rääkis ta ja lisas, et SLK sõnul jätkavad tuleval kõrghooajal liiklemist samad laevad kui praegu. “Ettevõte kinnitas, et juhul kui kõrghooajal Saaremaa hooldus veel viibib, on asendus Ionasega võimalik, kusjuures selle laeva mahutavus on isegi suurem. Sügisel-talvel tekkiv olukord ei ole veel selge, ent lepingus ette nähtud mahud on SLK kinnitusel igal juhul tagatud,” ütles Michal.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kohtus teisipäeval SLK omaniku Vjatšeslav Leedoga, et saada infot edasiste plaanide kohta Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa praamiühenduse osas.

Meie Maa kirjutas neljapäeval, et Saaremaa Laevakompanii kavatseb juba suve hakul viia parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa Saksamaale ning tuua Virtsu-Kuivastu liinile nende asemele vanad praamid eesotsas Regulaga.

BNS

Print Friendly, PDF & Email