Saaremaa talgute esirinnas

Talgujuhtidelt kogutud täpsustatud andmetel osales tänavuse “Teeme ära” talgupäeva raames korraldatud 1808 talgul kokku vähemalt 47 136 inimest, mis moodustab 3,6% Eesti elanikkonnast. Maakondade lõikes korraldati kõige rohkem talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus osales 413 talgul kokku 13 407 inimest. Saaremaa ületas taas oma mulluse rekordi, kus 193 talgul lõi kaasa 14,1% maakonna elanikest.

“Seda vankrit ei saa enam pidama, me oleme tegus rahvas. Keegi ei oota enda järel ärategemisi, vaid haaratakse härjal sarvist ja tehakse ise ära,” rõõmustas viiendat aastat Saare maakonna talguid vedav Reet Viira.

Viira sõnul algab igast inimesest parem maailm, kui ta avastab teadmistetera, et keegi teine tema tegusid tema eest ära teha ei saa.

Print Friendly, PDF & Email