Must nädalavahetus teedel (2)

KIIRE ABI: Sündmuskohast vaid kilomeetri kauguselt kohale rutanud Kihelkonna komando päästjad aitasid kannatanud autost välja ja andsid kiirabile üle. Foto: Irina Mägi

KIIRE ABI: Sündmuskohast vaid kilomeetri kauguselt kohale rutanud Kihelkonna komando päästjad aitasid kannatanud autost välja ja andsid kiirabile üle. Foto: Irina Mägi

Nädalavahetusel Saare maakonnas juhtunud liiklusõnnetustes sai vigastada viis inimest.

Möödunud nädalavahetuse liiklusõnnetuste rohkus oli üsna erakordne, sest üldse on selle aasta nelja ja poole kuuga Saare maakonnas juhtunud üheksa liiklusõnnetust ja vigastada on saanud 13 inimest.

Musta nädalavahetuse rängima liiklusõnnetuse põhjustas pühapäeval kella 11 paiku Kihelkonna vallas Abaja külas Viki–Kurevere tee 3,3. kilomeetril alkoholijoobe tunnustega Kristo. 20-aastane noormees sõitis Opel Astraga teelt välja, sõiduk paiskus õhku ja maandus kraavis.

Hädaabinumbril helistanud kohaliku mehe sõnul oli auto kraavis ja juht ei hinganud. Sündmuskohast vaid kilomeetri kauguselt kohale rutanud Kihelkonna komando päästjad aitasid kannatanud autost välja ja andsid kiirabile üle.

Kokku oli autos viis noormeest. Kolm kaassõitjat – kaks 15-aastast poissi ja 21-aastane Teet –toimetati Kuressaare haiglasse. Sõidutee puhastati liikluseks.

Sündmuskohal viibinud inimese sõnul oli kõrvalistmel istunud noormehel läbi esiklaasi tunginud puuoks peas kinni.

Kuressaare haigla ravijuht Marje Nelis kinnitas, et üks noormeestest viidi kopteriga edasi Tallinna.

Laupäeva varahommikul kella viie paiku juhtus liiklusõnnetus Karja külas Upa–Leisi maantee 31. kilomeetril, kus 21-aastase Meinhardi juhitud sõiduauto BMW 525D kaotas sirgel teelõigul juhitavuse. Sõiduk kaldus teelt välja vastu kiviaeda, paiskus kokkupõrkest tagasi teele ja jäi pidama katusele. Sündmuskohalt toimetati haiglasse sõiduki juht ja autos viibinud 21-aastane Taavi. Päästjad likvideerisid sõiduki süttimise ohu ja puhastasid maantee liikluseks.

Samal hommikul kella 9 paiku sai häirekeskus teate, et Lääne-Saare vallas Piila külas on teelt välja sõitnud Audi. Kohalesaabunud päästjad leidsid avariitunnustega Audi 80 maanteekraavist.

Autolt olid riiklikud registreerimismärgid eemaldatud või pole neid küljes olnudki. Teelt oli Audi välja sõitnud ilmselt öösel. Autos olid laiali mängukaardid, mõned sedelid nimede ja kuupäevadega, tagaistmele oli jäetud tühi viinapudel ja kilekott sardellidega. Suupisteid vedeles ka ümber auto.

Veidi enne kella kolme pärastlõunal juhtus liiklusõnnetus Kuressaares ringteel, kus teelt sõitis välja haagisega sadulauto Volvo.

Tsisternhaagisega auto sõitis parempoolsesse kraavi, auto jäi ratastele, haagis vajus aga külili. Autojuhi sõnul oli veoauto mootor äkitselt seiskunud ja seetõttu ei töötanud ka roolivõim, mistõttu auto kaotas juhitavuse.

Inimesed selles õnnetuses kannatada ei saanud. Kohaletulnud kraanade abiga tõmmati sadulauto kraavist tagasi teele. Haagis, mis kaalus koos koormaga ligi 30 tonni, jäi endiselt kraavi külili. Päästetöödega jätkati eile hommikul, kui paagis olnud tsement pumbati ümber teise haagisesse.

Õnnetusteta ei möödunud ka pühapäevane Eesti rahva velotuuri kolmas etapp Sõrves. Omavahel põrkasid kokku kaks ratturit ja ühel neist murdus rangluu. Spordikommentaator Alver Kivi sõnul on sellised õnnetused rattaspordi lahutamatu osa. “Selline see ala on. Rangluumurd on sama tõenäoline, kui see, et hokis lüüakse vastasel hammas välja,” selgitas ta.

Eile hommikul toimunud politseireidi käigus kontrolliti 337 sõidukijuhti, kes kõik olid kained.

Print Friendly, PDF & Email