Tõnu tahtis treeneriks, sai ehitajaks (2)

MEISTER MITMEL ALAL: Esimesed meistritiitlid võitis Tõnu Toompuu spordipoisina Leisi keskkoolis, siis tudengina Tallinnas, nüüd annab talle oma klassis vastast otsida golfirajal. Ennekõike on ta aga ehitusmeister ja firmajuht. Foto: Tambet Allik

MEISTER MITMEL ALAL: Esimesed meistritiitlid võitis Tõnu Toompuu spordipoisina Leisi keskkoolis, siis tudengina Tallinnas, nüüd annab talle oma klassis vastast otsida golfirajal. Ennekõike on ta aga ehitusmeister ja firmajuht. Foto: Tambet Allik

Omaaegse kuulsa Karja näidismajandi teenelise peaagronoomi Endel Toompuu poeg Tõnu Toompuu lendas pesast välja pärast Leisi keskkooli lõpetamist.

Koolis hea õppuri ja spordipoisina endale nime teinud noormees soovis saada treeneriks, aga ühel päeval otsustas ringi ja läks hoopis Tallinna polütehnilisse instituuti ehitust õppima.

Kunagisel Saare KEK-i töödejuhatajal, ehitusosakonna juhatajal ja peainseneril Tõnu Toompuul täitub paari aasta pärast veerandsada aastat oma firma loomisest ja selle juhtimisest. AS Kuressaare Ehitus on teada-tuntud ehitusfirma mitte üksnes Saare maakonnas, vaid ka mandril. Aprilli 23. päeval sai selle firma omanik ja juht Tõnu Toompuu 60-aastaseks.

Kuidas ühest Karja poisist – mitte karjapoisist, kuigi ka see roll peaks Tõnu Toompuule kui talulapsele tuttav olema – ehitaja sai, mitte aga põllumees?

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email