Nurmenukkudes nurmede vahel on Nurmed

VANAEMA JA LAPSELAPSED: Leisi valla Nurme küla Anne Toompuu koos lastelaste Jette,Liisa ja Johaniga. Foto: Raul Vinni

VANAEMA JA LAPSELAPSED: Leisi valla Nurme küla Anne Toompuu koos lastelaste Jette,Liisa ja Johaniga. Foto: Raul Vinni

Kolmes Nurme külas ei teata, miks nende küla just Nurme nime kannab. Nurmesid on nende ümber, tõsi küll, palju. Nurmenukkudest rääkimata.

Tee Leisi valla Nurme külla on pikk ja sirge. Leisi poolt tulles on küla silt ja maju sirge tee otsas näha polegi.

“Ja mis probleem on?” küsib proua Nurme külast, endal muie suunurgas. Kuulnud, et ajakirjanikud ikka neid ühenimelisi külasid kaemas käivad, sulab Anne Toompuu kohe päriselt üles. “Ma olen neid lugenud ja mõelnud ikka, kas Nurme külad ka tulevad,” teab Anne täpselt, mis teema on.

Anne ütleb kohe alustuseks, et tema pole Nurme küla inimene. Kõrvalt Metskülast hoopis. “Aga 30 aastat siin ju elatud..,” jätab ta lause pooleli. Uielu talu ostsid nad kunagi koos mehega. Siis, kui ta mandrilt koolist tagasi tuli.

“No tead küll, käidi seal zootehnikuteks õppimas ja nii,” meenutab Anne. Siis leidis ta Elvast mehe ja tuli Saaremaale tagasi. Mehele siin eriti ei meeldinud ja millalgi kolis ta uuesti mandrile. Aga see selleks. Anne ise tegi kolhoosi ajal oma sõnul igasugu põllumajandustöid, siis töötas kalavõrke teinud tehases ja nüüd on koolis koristustööde peal.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email