“Roukli” on peaaegu valmis

tiina saviSaarlasest režissööri Veiko Õunpuu uus mängufilm “Roukli”, mille võtted toimusid möödunud aasta juulis Saaremaal Rahuste külas ja Harilaiul, esilinastub 17. septembril.

“Millal saarlased seda filmi näha saavad, ei ole me veel otsustanud,” ütles filmi produtsent Tiina Savi (fotol), lisades, et seda on nad mõelnud küll, et teha kõikidele neile, kes filmi valmimisel kaasa aitasid ja toetasid – sealhulgas olid ka paljud saarlased –, enne esilinastust oma seanss. “Kuna praegu on aga filmi viimane versioon laboris just lõpetamisel, siis läheb veel aega,” ütles ta, kinnitades samas, et saarlased on neil vägagi meeles.

Küsimusele, kuidas filmitegijad ise tulemusega rahule jäid, vastas Savi, et nad on väga rahul ja neile väga meeldib. Veiko Õunpuu on öelnud, et selle mitmevärvilise eestikeelse tund ja nelikümmend minutit pika filmi teema on armastus, sõda ja miski veel. Mis on see miski, seda saab teada juba filmist.

Tiina Savi sõnul osalesid Saaremaal filmis kõik Rahuste küla elanikud, kes aitasid ja toetasid nii moraalselt kui ka materiaalselt, samuti olid Saaremaalt kõik viikingite osatäitjad ning palju ratsutajaid ja hobuseid.

“Roukli” valmis ühisrahastusplatvormi Hooandja toetusel ja esmakordselt Eestis koguti kogu võteteks vajalik raha Hooandja abiga. Filmis mängivad Mirtel Pohla, Juhan Ulfsak, Meelis Rämmeld, Lauri Lagle, Eva Klemets ja Peeter Raudsepp.

Print Friendly, PDF & Email