Välistudengitele korraldatakse Saaremaal traditsiooniline Eesti pulm

22.–24. mail toimub Saaremaal juba kolmandat korda Erasmus Student Network Estonia korraldatav üritus “Eesti pulm Saaremaal”. Üritus toob kokku ligi 100 Eestis õppivat välistudengit ja ka külalisi välismaalt. Ettevõtmise eesmärk on tutvustada osalejatele Eesti pulmakombeid, viies läbi pulmasimulatsiooni sarnaselt Eestis tuntud klassi- või malevapulmaga. Seekord pannakse aga paari kaks välistudengit.

Pulma korraldustiimi kuulub ligi kümme vabatahtlikku üle kogu Eesti. Osalejad on välistudengid, kes õpivad vahetusaastal kas Tartus või Tallinnas. Ürituse raames tutvustatakse välistudengitele vanu eesti pulmatraditsioone ja pakutakse neile ka võimalust avastada kaunist Saaremaa loodust.

Esimesel õhtul toimub Loode turismitalus meeleolukas tüdrukute ja poissmeeste õhtu, kus mängitakse traditsioonilisi mänge. Ööbitakse taluhoonetes. Teisel päeval toimub Kuressaare linnuse juures “laulatus”, millele järgneb pulmapidu Tehumardi puhkekeskuses. Pulmapeolt ei puudu ka pulmaisa, rahvatantsud ja -laulud, pulmamängud ning osalejad täidavad erinevaid rolle (pruudiröövlid, kontvõõrad, külavanem jt).

Print Friendly, PDF & Email