UUS! Mees ja rebane said Ruhnus sõpradeks

Ruhnu saarel elab rebasepaar, kellest üks, isane, on nii sõbralik, et võtab inimeselt, keda ta tunneb ja usaldab, käest toitu vastu.

“Panin talle nimeks Räbal,” muigab Marten Riisenberg, kelle aastane rebane omale sõbraks valis.

Juhtus see sõbraks saamise lugu Maalehe andmeil sedaviisi: möödunud aasta oktoobris-novembris märkas Marten ühel õhtul oma maja lähedal rebast. Viskas talle toitu ja jäi vaatama, mis juhtub. Loom krabas eine ja lahkus. Kuid ilmus paari päeva pärast taas välja ning hakkaski õhtuti kella 21-22 ajal toidupala järel käima. Mõne aja pärast muutus nii julgeks, et sõi juba käest. Ühel hetkel keset talve tõi ta teisegi rebase kaasa.

Miks sai julge rebane sellise mitte just väga esindusliku kõlaga nime? “Mul on siin üks metsik kass ka, keda ma toidan. Tema nimi on Rentsel. Need kaks sobivad omavahel hästi kokku,” leiab Marten Riisenberg. “Ja no praegu, kui rebane talvekasukat suve oma vastu vahetab, näeb ta pisut räbal välja ka. Justkui nime õigustuseks.”

 

Print Friendly, PDF & Email