Saarlased aitasid vähihaigetele elu kinkida

HEATEGU: Valve ja Aare Heiberg ei ütle heateost ära. Paremal Tõnis Kipper. Foto: Tambet Allik

HEATEGU: Valve ja Aare Heiberg ei ütle heateost ära. Paremal Tõnis Kipper. Foto: Tambet Allik

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu eestvedajad koos vabatahtlikega kogusid laupäeval üle Eesti annetusi nende vähihaigete heaks, kelle ravi haigekassa kinni ei maksa. Seda selleks, et nemadki saaksid 2015. aastal hädavajalikku ravi.

Talgukorras koguti annetusi ka Kuressaares Südameapteegi juures ning kesklinnas Apotheka apteegis. Ühtekokku tegid saarlased annetusi üle 580 euro. Heategevustalgute talgujuht ja SA Hille Tänavsuu Vähiravifond ellukutsuja Toivo Tänavsuu sõnul on see kahtlemata hea tulemus. Kui palju üle Eesti talgute raames raha koguda õnnestus, pole täpselt veel teada, kuna rahakogumise karbid on vaja eri paigust ära tuua.

Tänavsuu hinnangul läks talguaktsioon aga väga hästi korda. “Mis minu jaoks oli heas mõttes natuke üllatav, oli see, et paljud kogujad said ise suure emotsionaalse laengu ja kui neil alguses oli väike kartus, kuidas n-ö aktiivne müük võõrastele inimestele välja kukub, siis selgus, et väga paljud annetajad juba teadsid meie kampaaniast ning tulid lausa ise kasti juurde,” rääkis talgujuht.

Tema sõnul on neid väikseid liigutavaid lugusid rahakogujatelt palju, kus näiteks väikesed lapsed poetasid karpi oma kommiraha või kuidas pensionärid neile jõukohase panusega, mis nende jaoks oli ilmselgelt suur raha, otsustasid ikkagi fondi toetada.

Kuressaares olid vähiravifondile raha kogumas riigikogu liige Kalle Laanet ja Saarte Hääle vastutav väljaandja Gunnar Siiner, levijuht Kerli Rüütel, müügijuht Mikk Saarela, ajakirjanik Kertu Kalmus ja Kadi raadio vastutav toimetaja Tõnis Kipper.

Gunnar Siiner avaldas siirast tänu kõigile, kes võtsid vaevaks rahakogujate juures peatuda ja hetkeks kaasa mõelda. “Elu traagiliste käikude eest ei ole keegi meist kaitstud ja me ei tea kunagi, millal ise abi vajame,” tähendas Siiner.

Toivo Tänavsuu usub, et elu kinkimise talgutest võiks kujuneda täiesti iga-aastane traditsioon. Seda enam, et ravivajajaid on palju ja sel kevadel on ravirahade taotlejate osas olnud suisa buum. Nõnda ei jääda, käed rüpes, ootama, vaid ollakse väljas ka mitmetel suveüritustel. Annetustelefonid ja võimalus fondi pangaülekandega toetada, on samuti jätkuvalt jõus.

Tänu annetajatele õnnestus mullu toetada kõiki neid inimesi, kes fondilt abi taotlesid. Neid inimesi oli kokku 11, vanuses 20–77 eluaastat.

Print Friendly, PDF & Email