Pöide tegusaim naine on Mari Pihl Kõrkverest

PALJU ÕNNE! Väärika tiitli kuulutab välja Pöide vallavolikogu külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam (vasakul). Paremal tiitli saaja, Kõrkvere seltsi eestvedaja Mari Pihl. Foto: Kaja Luik

PALJU ÕNNE! Väärika tiitli kuulutab välja Pöide vallavolikogu külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam (vasakul). Paremal tiitli saaja, Kõrkvere seltsi eestvedaja Mari Pihl. Foto: Kaja Luik

Pühapäeval kuulutati Tornimäe rahvamajas pidulikul emadepäevakontserdil välja Pöide valla aasta tegusaim naine, kelleks osutus Kõrkvere külaseltsi eestvedaja Mari Pihl.

“Ta on Kõrkvere külakeskuse ilusasti välja arendanud, korraldab üritusi ja on selline aktiivne naine,” põhjendas Pöide valla külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam. Viimased kolm aastat Kõrkvere seltsi juhtinud Mari Pihl ise märkis, et tegelikult ei ole see tunnustus mitte üksi talle, vaid ikka kogu külaseltsile. “Üks naine on tubli oma kodus, aga see tunnustus on ikka kõigile, sest mul on nii võimas rahvas, et kui midagi välja pakun, tullakse alati kaasa,” rääkis ta, tähendades, et ega üksi ei teeks mitte midagi ära.

See, et just tema sai tegusaima naise tiitli, tuli Marile oma sõnutsi täieliku üllatusena. Maril on tütar Evelyn ja üks lapselaps, aasta ja seitsmekuune Mattias.

Kui eelmisel aastal oli aasta tegusaima naise kandidaate uskumatult palju – 13 –, siis sel aastal oli nominente vaid kolm. Koos tiitliga sai tegus naine graveeringuga vaasi ja lillekimbu. Pöide aasta tegusaimat naist valiti teist korda. Enne seda valiti vallas aasta ema, kuid siis otsustati aasta ema valimise statuuti laiendada.

Pöide valla kultuurijuhi Krista Riigi sõnul oli emadepäevakontsert publikurohke ja emadepäevale kohaselt väga südamlik. Kontserdil esinesid Tornimäe põhikooli ja lasteaia lapsed ning noortekeskuse noored. Pärast kontserti jätkus üritus ühise tordisöömisega.

Eile avati Tornimäe rahvamajas ka kohalike tegijate käsitöönäitus, mida kõik on oodatud vaatama. Näha saab põnevaid ehtekarpe, tikitud kotte, kaarte, uhkeid helkureid jpm. Näitus jääb avatuks kaheks nädalaks.

Print Friendly, PDF & Email