TALGUD TEHTUD! (FOTOD)

LAEV LÄIKIMA: Aino Liigsoo ja Endel Kirs puhastavad Möldri rannas mälestusmärki, mis püstitatud siia viimase purjelaeva ehitajaile. Foto: Tambet Allik

LAEV LÄIKIMA: Aino Liigsoo ja Endel Kirs puhastavad Möldri rannas mälestusmärki, mis püstitatud siia viimase purjelaeva ehitajaile. Foto: Tambet Allik

“Mereäärsed talgukohad ootavad hoolivat inimest!” kutsub Eesti meremuuseum talgulisi üleriigilises Talgulehes rannaalasid korrastama-koristama. Saarlased on aga juba varem, enne pealinnast saabunud soovitust, otsustanud talgupäeval randasid rehitsema minna.

Saaremaa merekultuuri seltsi liige Leo Filippov kutsub seltsikaaslasi Möldri randa püstitatud mälestusmärgi ümbrust ja kogu rannajoont puhastama. “Tore, kui saaksite tulla juba neljapäeva õhtul. 2. mail on paljud ilmselt oma kodukohas talgutööl, teeme soojendustalgud Lõmala lähistel enne ära!” tuleb Filippov jürikuu keskel Kuressaare Meremajas ettepanekuga rahva ette.

Loodusesõbra üleskutse kiidetakse heaks. Leo selgitab, et merekultuuri seltsi initsiatiivil 2006. aasta 17. juunil Möldri rannas avatud mälestusmärk vajab puhastamist ja selle ümbrus võsast raadamist.

“Meri on randa igasugust sodi toonud. Kivide ja kadakate vahel on kilekotte ja plastikpudeleid. Teeme mereääre puhtaks,” on Leol plaan valmis.

30. aprilli pärastlõunal vuravad talguliste autod Möldri ranna poole. Tiirimetsa poolt tulles tuleb enne Lõmala sadamat vasakule pöörata ja kilomeetri pärast olemegi kohal.

Mehed tassivad autodest tööriistu. Labidaid, kirveid, saage, peitleid, haamreid ja akutrellegi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email