See on ikka kallis hobi!

KALLIS KRAAM: Aadu Heinväli sõnul pole pudelisiltide kogumine kuigi odav. Õnneks on ta nii mõnegi neist saanud tasuta. Foto: Tambet Allik

KALLIS KRAAM: Aadu Heinväli sõnul pole pudelisiltide kogumine kuigi odav. Õnneks on ta nii mõnegi neist saanud tasuta. Foto: Tambet Allik

Valjala vallas Sakla külas elab Aadu Heinväli, kes kollektsioneerib vinüülplaate, pudelisilte ja õllepudelikorke.

“Sildid ja plaadid on need, mida olen teadlikult kogunud,” ütleb õlgadeni ulatuvate halliseguste juustega mees rõõmsalt, lisades, et kõik muu ehk siis korgid on niisama kõrvaltulemus.

Kokku on Aadul tähestiku järjekorras korralikult riiulisse seatud aukartustäratav arv – 1005 – vinüülplaate. Kõige esimese plaadi, Black Sabbathi oma, ostis ta 1978. aastal, kuid seda tal enam alles ei ole. Plaadikogu aitas Aadul kunagi enne sõjaväge ka diskosid teha. Sellest annab tunnistust seegi, et tema kogus on igale muusikamaitsele midagi.

Enamiku plaate soetab ta Tallinnast. Kui tavaliselt varieeruvad plaadihinnad 3 eurost kuni 300 euroni, siis üheks rariteetsemaks oma kogus peab ta plaati “Rock on Yellow”, mille eest maksis ta rohkem kui tavaliselt.

Osa plaate on ta kogus ka topelt ja Aadu oleks kohe nõus neid vahetama, kui huvilisi leiduks. Jõulude ajal oma plaadikogus olevat muusikat läbi kuulama hakanud mees oli Saarte Hääle külaskäigu ajaks jõudnud 778. plaadini. Kõige viimane plaat, mille ta eesti muusikast endale sai, oli poja poolt talle sünnipäevaks kingitud Metsatöllu plaat.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email