Äsjasündinud Briti printsessil on rohkem võimalusi kunagi kuningannaks saada

ÕNNELIKUD: Cambridge’i hertsoginna Catherine ja hertsog William näitavad alamatele kuningapere uut liiget. Vastsündinud printsess Charlotte Elizabeth Diana ei teagi veel, et troonipärimisel on tal nüüd tulevaste vendadega võrdsed õigused. Foto: Firstnews.co.uk

ÕNNELIKUD: Cambridge’i hertsoginna Catherine ja hertsog William näitavad alamatele kuningapere uut liiget. Vastsündinud printsess Charlotte Elizabeth Diana ei teagi veel, et troonipärimisel on tal nüüd tulevaste vendadega võrdsed õigused. Foto: Firstnews.co.uk

Täpselt nädal tagasi sünnitas Cambridge’i hertsoginna Catherine teise lapse – tütre printsess Charlotte Elizabeth Diana. Briti uus troonipärimisseadus kaotab sajandeid kestnud soolise diskrimineerimise ja annab talle vendadega võrdse õiguse troonile.

Printsess Charlotte sündis vaid 21 kuud pärast venda, Cambridge’i printsi George’i. Vastsündinud printsess on Windsori dünastia esimene liige, kes võib kasutada seda eelist, mille näeb ette 2013. aastal vastu võetud troonipärimisseadus.

Kõnealune seadus jõustus tänavuse aasta 26. märtsil ning sellega muudeti ära ajast ja arust troonipärimiskord, mille kohaselt olid troonipärimisel eelistatud dünastia meesliikmed. Vana seaduse kohaselt sai naine Briti trooni pärida vaid siis, kui tal ei olnud elavaid vendi ja kui tema juba manalateele läinud vendadel ei olnud elavaid poegi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email