HUNDIRÜNNAK: Küdemal murti taas tallesid (11)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Eilses lehes kirjutasime, et Mustjala vallas keset Küdema küla asuval karjamaal murti maha Kaido Eigole (fotol) kuuluvad 13 talle ja üks utt. Suur oli mehe ehmatus kui reede hommikul avanes talle karjamaal sama pilt. Seekord murti maha 12 talle.

“Neist kolme oli söödud, ülejäänud lihtsalt maha murtud,” ohkas Eigo. Hunte ta sealkandis liikumas näinud pole. Küll aga silmas ta kuu aega tagasi ilvest. Kohalikud jahimehed olla näinud kahte hunti, kuid Eigo arvates peaks teine pesakond veel lähikonnas olema.

Kuigi Eigo esmane plaan oli jääda ööks vastu tänast haagissuvilaga karjamaale koos karjavalvekoeraga, jõudsid temani kuuldused erandkorras jahimeestele eraldatavast hundilaskmise loast. “Kas see meie kohalolu midagi aitaks, sest tavaliselt mitu ööd järjest ei murta, aga nüüd läks nii,” imestas loomapidaja.

Eile käis kohal ka looduskaitsebioloog Tõnu Talvi, kes ütles, et väljaheidete järgi on tegemist hundiga. Ta andis peremehele hundijahil kasutatava lipuliini, millega soovitas karjamaa ümber piirata.

“Eks näe, mis tulevik toob. Kui kutsikad suuremaks kasvavad, muutuvad nad veel agressiivsemaks,” teadis Eigo. “Eks see üks karm suvi tule.”

Print Friendly, PDF & Email