Lümanda koolis tehti “Aasta hea tegu”

TUNNUSTUS: Just sellise auhinna andis Eesti liikumispuudega inimeste liit Lümanda koolile. Foto: Lümanda põhikool

TUNNUSTUS: Just sellise auhinna andis Eesti liikumispuudega inimeste liit Lümanda koolile. Foto: Lümanda põhikool

Eesti liikumispuudega inimeste liit (ELIL) jagas oma tänuüritusel Tallinna loomaaias aprilli lõpus aasta 2014 tegija tiitleid. Tiitli “Aasta hea tegu” pälvis Lümanda põhikool.

ELIL tunnustab ja tänab üksikisikuid, asutusi ja organisatsioone, kes on liikumispuudega inimesi toetanud sõna või teoga, juba neljateistkümnendat korda. Aastate jooksul on tänumeene saanud ligi 170 sõbrakäe ulatajat, sel aastal lisandus üheksa, nende hulgas ka Lümanda põhikool.

Loomulikult oli kutse saamine sellisele üritusele üllatav. Liidu tegevjuht Auli Lõoke märkis oma kirjas järgmist: «Liikumispuudega Inimeste Liidu juhatusele avaldasid muljet heategevuskontserdid ja kampaaniad kolmandas klassis õppiva ratastoolipoisi Fred Erik Kuivjõgi aitamiseks, et paigaldada kooli trepitõstuk. Kooli sihikindlus viis eesmärgile – Fred Erik alustas sel aastal viimast õppeveerandit, liikudes teisele korrusele trepitõstukiga. Me täname!”

Sõnavõttudega esinesid ka liikumispuudega inimesed ise, kes rääkisid isiklikest kogemustest hariduse omandamisel, töö leidmisel ja eluga toimetulekul, oma hobidest. Neid kuulates süvenes arusaam, et oma elu on võimalik ikkagi elada täisväärtuslikult, aga õigel hetkel ja väärikalt ulatatud abikäsi on vajalik ja tänuväärne.

Siinkohal tänab ka koolipere veel kord kõiki toetajaid, kes aitasid ühe väikese poisi suurel unistusel teoks saada.

Liia Raun
Lümanda põhikooli direktor

Print Friendly, PDF & Email