Vahvad talgud

Talgud on üks üpris mitmetähenduslik üritus. Need ei pruugi sugugi olla vaid mõne konkreetse koha korrastamise aktsioon. Need kohad, mille korrastamine on kellegi jaoks hädavajalik, saavad ehk korda talgutetagi. Pigem motiveerib inimesi talgutele minema soov üheskoos ja õues midagi korda saata. Kui tihti siis seda võimalust ikka ette tuleb, eriti linnainimestel?

Asjaolu, et Saare maakonnas talgulisi nii palju on, näitab seega, et siinsed inimesed naudivad üheskoos ajaveetmist. Töö annab sellele ajale sisu. Kui juba koos olla, miks siis mitte midagi asjalikku korda saata? On ju pärast nii hea vaadata, et näe, seal me kõik koos toimetasime.

Arvatavasti panevad talgutel saadud kogemused nii mõnegi osalenu oma ümbruskonnast edaspidi rohkem hoolima. Ei kujuta ette, et hoogsalt talgupäeval tööd teinud inimesed hiljem kommipabereid maha loobiksid või muul moel tahtlikult keskkonda saastaksid. Seega, talgulistele tuhat tänu ja jaksu ka edaspidiseks! Teete Saare maakonnale au.

Print Friendly, PDF & Email