Tornimäe seitsmendikud said suitsupriidena auhinna

Tervise Arengu Instituut loosis kõigi võistluse suitsupriilt lõpetanud klasside vahel välja 18 rahalist preemiat väärtuses 270 eurot. Saaremaalt naeratas loosiõnn seekord Tornimäe põhikooli 7. klassile.

“Ilmselt läheb see summa meie klassiekskursiooni tarbeks,” ütles Tornimäe põhikooli 7. klassi juhataja Kaidi Rannaäär, lisades, et ega nad seda omavahel arutada pole õieti veel jõudnudki.

Küsimusele, kas Tornimäe koolis on suitsetamine popp, vastas Rannaäär kindlalt, et tema klassis suitsetajaid ei ole ja pole ka vanemates klassides. “On olnud aegu, kus ma teadsin, et lapsed käivad kuuseheki taga suitsu tõmbamas, aga praegu meil seda probleemi küll pole,” kinnitas ta. Tema sõnul võib see ilmselt olla rohkem linnakoolide probleem.

Kooliõpilaste võistluse “Suitsuprii klass” lõpetas sel aastal suitsupriina 745 klassi ehk 84 protsenti kõikidest võistlust alustanud klassidest. Oktoobris alustas ennetusprogrammi ehk “Suitsuprii klassi” võistlust 890 põhikooli- ja gümnaasiumiklassi 194 koolist kokku 15 131 õpilasega.

„Hea meel on tõdeda, et kuigi tänavu alustas programmi veidi vähem klasse kui eelmisel aastal, on edukalt lõpetanute arv sama suur,” lausus programmi korraldava Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Liina Üksik. “Edukalt lõpetavate klasside arv on iga aastaga veidi tõusnud ja jõudnud 70 protsendi juurest 85 protsendini.” Ennetusprogrammis osales kõige enam 5. ja 6. klasse, keda oli kokku 42 protsenti osalejatest. Palju osales ka 7. ja 8. klasse (kokku 28 protsenti).

Soomest 1989. aastal alguse saanud “Suitsuprii klass” on Euroopas üks levinumaid noortele mõeldud suitsetamisvastaseid ennetusprogramme.

Print Friendly, PDF & Email