Punane kukk võttis eaka perenaise elu

TULI VIIS KATUSE: Hoonel põlesid ära katus ja sarikad. Samuti sai suuri kahjustusi alumine korrus. Põleng sai tõenäoliselt alguse esimese korruse suurest toast. Maja pööning oli välja ehitamata. Foto: Irina Mägi

TULI VIIS KATUSE: Hoonel põlesid ära katus ja sarikad. Samuti sai suuri kahjustusi alumine korrus. Põleng sai tõenäoliselt alguse esimese korruse suurest toast. Maja pööning oli välja ehitamata. Foto: Irina Mägi

Otse Kuressaare gümnaasiumi vastas, Nooruse 12 maja katusest tõusid leegid eile varahommikul kõrgele taevasse ja eterniidi praksumine ajas isegi mitmesaja meetri kaugusel elavad naabrid üles. Tuleõnnetuses sai hukka majas elanud vanem naine.

Ühe tulekahju-uudistaja jutu järgi ärkas ta üles hommikuvaikuses levinud ragina peale, mis kostis Uuele tänavale. Tegelikult võis vahemaa olla oma pool kilomeetrit või rohkemgi.

Põlenud hoone asub kohe Kuressaare gümnaasiumi vastas. Politsei sulges tänava liiklusele. Selleks oli ka põhjust, sest vahetult tänava ääres asunud maja katusest lendasid eterniiditükid paukudes üsna kaugele.

Põleva maja vahetus läheduses olnud naabermaja elanik ütles, et ärkas samuti ragina peale. “Mõtlesin, et mõni on päris lolliks läinud, laseb vastu hommikut ilutulestikurakette. Siis nägin, et naabermaja katusest on leegid väljas. Mina tuletõrjet ei kutsunud, sest teine naabrinaine oli juba helistanud,” rääkis mees.

Põlenud maja ehitati tema teada eelmise sajandi 60. aastatel. “See on immutatud raudteeliipritest üles laotud ja kivivooder ümber,” teadis ta maja kohta rääkida. Sama maja oli mehe jutu järgi ka üks kord varem põlenud. Siis süttis diivan hooletust suitsetamisest.

Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe kinnitas, et Nooruse 12 maja käidi kustutamas tõepoolest teist korda. “Teistmed aastad tagasi suutsid päästjad sama inimese tulest elusalt välja tuua. Seekord see ei õnnestunud,” nentis Lindmäe.

Majas oli pealtnäha korrektselt paigaldatud suitsuandur, millest patarei oli aga välja võetud. “Kuna majas suitsetati, oli see suitsuandur ilmselt tüütu,” pakkus Lindmäe.

“Hukkunu oli alkoholilembene naine,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katrin Zagorski. Tulekahju täpsemad tekkepõhjused selgitab välja menetlus, lisas ta.

Kuigi hukkunuga õnnetus juhtus alles mais, ütles Margus Lindmäe, et see on negatiivne tulemus. “Muidu jõudnuks meie maakond ilmselgelt ilma inimohvriteta tuleõnnetuste statistikasse, aga seekord siis nii ei läinud,” kurvastas juhtpäästja.

Kustutustöödel osalesid Kuressaare ja Kihelkonna komando riiklikud päästjad ja Pihtla vabatahtlikud. Pärast maja kustutamist avastati mõne aja pärast, et põrand suitseb. Päästjad saagisid põranda lahti ja avastasid uusi tulekoldeid.

Esimene hukkunu

Kahjuks avas eile hommikul tulekahjus hukkunud naine Saaremaa selle aasta statistikas uue rea. Tegu oli selle aasta esimese hukkunuga tuleõnnetusega maakonnas.  Eelmisel aastal oli Saaremaal kokku 101 tulekahju, neist kõrvalhoonetes 35 ja elumajades 23. Tulekahjudes hukkus üks (veebruaris 2014) ja sai vigastada samuti üks inimene.

 

Print Friendly, PDF & Email