Looduse Aasta Fotol pärjati hulganisti saarlasi

HAKKAME MÜRAMA: Põnev kohtumine leidis aset maikuus Kuressaare lähedal, kui Tenmann varjest tildreid pildistas. Ootamatult ilmus roostikust välja kolm hirvenoorukit, kes algul maiustasid noorte pilliroovõrsetega ja siis hakkasid üksteist taga ajama. Nii piltnikule kui ka lähedal olnud sulelistele jättis müramine kentsaka mulje. Foto: Nils-Edvard Tennmann

HAKKAME MÜRAMA: Põnev kohtumine leidis aset maikuus Kuressaare lähedal, kui Tenmann varjest tildreid pildistas. Ootamatult ilmus roostikust välja kolm hirvenoorukit, kes algul maiustasid noorte pilliroovõrsetega ja siis hakkasid üksteist taga ajama. Nii piltnikule kui ka lähedal olnud sulelistele jättis müramine kentsaka mulje. Foto: Nils-Edvard Tennmann

Eesti loodusfotograafide aasta tippkonkursil said saarlased auhindu nii loomade, lindude, taimede kui ka näiteks tähistaeva pildistamise eest.

Kõige enam tunnustust sai saarlastest noortekategooriates võistelnud juba tuntud tegija Karl Jakob Toplaan, kes tuli loomapiltide kategoorias 2. kohale ja looduspiltide kategoorias 3. kohale. Veel kolm Toplaane pilti sai loomapiltide kategoorias žürii poolt ära märgitud.

Noortest saavutas kategoorias “Inimene ja loodus” 2. koha Priidu Saart. Noorte loomapiltide kategoorias leidis žürii äramärkimist kolm pilti Koit Randerilt.

Täiskasvanutest pälvis kategoorias “Loomad tegutsevad” kolmanda koha Nils-Edvard Tennmanni Kuressaare lähistel tehtud pilt kolme hirvenooruki müramisest. Sama kategooria võitja osutus ühtlasi ka Looduse Aasta Foto üldvõitjaks – tuntud fotograafi Remo Savisaare jäädvustus tiibu puhastavast jäälinnust.

Tenmann pälvis oma fotoga žürii tunnustuse ka kategoorias “Loomad oma keskkonnas”. Politseis töötav Tenmann pole looduse pildistamises ammugi enam uustulnuk. Oma sõnul on ta pildistanud juba seitse aastat. Looduse Aasta Fotol on ta varemgi žürii tunnustuse pälvinud. 2011. aastal jõudis ta žürii poolt äramärkimise ja 3. kohani kategoorias “Taimed ja seened”. 2013. aastal õnnestus tal maastikufoto kategoorias võita esikoht. Tenmanni sõnul pildistabki ta enamasti Saaremaa loodust. Sel aastal saatis ta konkursile 15 pilti ehk nii palju, kui lubatud.

Auhinnatud töid saab näha aadressil laf.looduseomnibuss.ee.

Print Friendly, PDF & Email